Datum: 05-06-2020 - 20:18
12
jan
'16

28 EK-tickets voor twirlers van Noordwijkerhoutse coaches.

In de Topsporthal van Almere vond afgelopen weekeinde 9 en 10 januari het Nederlandse Kampioenschap twirlen plaats waar Twirlvereniging KNA, met onder andere de Noordwijkerhoutse coaches Nicole en Joyce Nederstigt, sterk vertegenwoordigd was. Dit weekend was het...

de beurt aan de solisten en duo’s in de intermediate en advance klasse, die zich via de voorrondes bij de top 15 wisten te plaatsen. Het junioren danceteam bestaande uit Hilde Heemskerk, Sabine Mouthaan, Femke Janmaat, Demi van Moerkerk, Danique Visker, Brecht Bootsma, Nienke Dedding en Jytte de Graaf hadden zich ook geplaatst in de kampioensklasse. Met een hele verrassende en originele routine wisten zij zilver binnen te halen.

Het senioren twirlteam bestaande uit Nienke Dedding, Brecht Bootsma, Anne Bierman, Romy Kellevink, Jolanda Duindam, Jessica Knot en Dominique de Bruijn wisten zij zich voor het 3e jaar de plaatsen in de kampioensklasse. Met een sterk en strak optreden behaalde zij ook zilver.

Het junioren twirlteam bestaande uit Hilde Heemskerk, Sabine Mouthaan, Femke Janmaat, Demi van Moerkerk, Danique Visker, Brecht Bootsma, Nienke Dedding en Jytte de Graaf behaalde brons in de kampioensklasse. Deze teams zijn pas kort bij elkaar in deze samenstelling dus zij hebben goed werk verricht in zo’n korte tijd samen met hun coaches Sabina Hoogendijk, Melody Meijer, Joyce en Nicole Nederstigt.

Tijdens dit weekeinde kunnen de deelnemers in de kampioensklasse een EK afvaardiging verdienen als ze een podiumplek behalen bij de solo onderdelen. In deze advance klasse zijn de verschillen tussen de deelnemers zo klein, dat tijdens de prijsuitreiking de spanning voelbaar is.

Alle solisten en duo’s hebben sterke optredens neergezet en wisten zich bij de top 6 te plaatsen die de volgende dag mochten bewijzen dat ze hier thuis hoorde. Alle leden hebben er alles uitgehaald en gestreden tot het laatste moment met resultaat.

Bij de 1 baton pakte KNA in de juvenile Roos den Besten, preteen Danique Visker en junior Femke Janmaat  goud. Met 2 baton in de juniorklasse pakte Femke Janmaat goud. Bij super X strut pakte juvenile  Lynn van der Zanden goud, en alle duo’s van KNA in de juvenile klasse Roos den Besten en Iris Sassen, preteenklasse Demi van Moerkerk en Danique Visker en juniorklasse Femke Janmaat en Sabine Mouthaan gingen er allemaal vandoor met goud. Met dancetwirl ging juvenile Roos den Besten er wederom weer vandoor met goud en in de preteenklasse Demi van Moerkerk.

KNA heeft maar liefst 10 Nederlandse kampioenen, 14 keer zilver en 9 keer brons. Daarmee hebben Roos den Besten, Iris Sassen, Lynn van der Zanden, Danique Visker, Demi van Moerkerk, Femke Janmaat, Sabine Mouthaan, Hilde Heemskerk en Dominique de Bruijn zich weten te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen. Maar liefst 28 Ek tickets en 3 reserve tickets.

Het EK wordt dit jaar rond het paasweekeinde in Italië gehouden. Om zo goed mogelijk voorbereid de vloer op te gaan, wordt er na dit weekeinde een proces in werking gesteld. Via extra bondstrainingen en wedstrijden worden de EK deelnemers klaargestoomd onder toeziend oog van de bondscoach en begeleiding.

 

Deze worden bijgestaan door internationale juryleden die samen met de deelnemers en eigen trainsters de puntjes op de i gaan zetten.

Heb je interesse in deze wedstrijdsport? Kom kijken tijdens onze eigen georganiseerde wedstrijd op zondag 21 februari 2016 op Sportpark Duinwetering of neem contact op via onze website www.knanoordwijk.nl.

Foto PR