Datum: 04-04-2020 - 03:26
08
jan
'16

Bellenbende is er klaar voor.

Het is nog even hard werken door ODI aan de laatste zaken voor de toneeluitvoeringen van ‘Bellenbende’, het toneelstuk voor kinderen dat vanaf komend weekend tot eind januari op zaterdag en zondag te bezien is. Het vraagt wel wat denk- en improvisatievermogen, omdat...

voor de eerste keer de opvoeringen van het kinderstuk ‘op locatie’ zijn. Regisseur Mark Kipp heeft er voor gekozen de uitvoeringen in de oude school ‘de Zeestroom’ op te voeren. De school heeft al diverse namen gehad en sinds ruim 2 jaren nu in gebruik door o.a. Tikkie en Novato.

De 2 nog leegstaande lokalen in het schoolgebouw zijn nu voor het toneelstuk omgetoverd tot een paleiskeuken en een paleisslaapkamer van respectievelijk het koninkrijk Soppolonië en het koninkrijk Prutterije. De gebruikelijk toneelvoorzieningen ontbreken, dus moest er nogal wat gebouwd, getimmerd en geregeld worden om het een volwaardige toneellocatie te laten worden.

Overigens moeten bezoekers opletten, want de ingang voor de toneelvoorstellingen zit niet aan de Hoogstraat, maar aan de achterzijde van het gebouw, aan de Kortebachstraat bij parkeerpleintje. Met groot enthousiasme van de decorgroep van ODI en inzet van de regisseur en de speelsters, zijn het 2 pracht toneellocaties geworden. En zelfs op de centrale gang rijst nu een heuse grenspost op.

De kinderen, en natuurlijk de (groot-)ouders en andere kijkers, moeten tijdens de voorstelling telkens zelf van de keuken in het ene koninkrijk naar de slaapkamer in het andere koninkrijk lopen en dat gebeurt via de grens waar ook van alles aan de hand is! Het belooft een zeer levendige en verrassende voorstelling te worden met aparte typetjes, waar vanaf september met de speelsters flink aan gerepeteerd is.

Alles draait in het toneelstuk ‘Bellenbende’ om ‘sop’. In het schone land raakt de sop op en het andere land wil ook wel eens sop hebben om hun koningin te wassen. Wat levert dan een nachtelijke tocht op? En hoe gaan de 2 koninkrijken dan met elkaar om? Genoeg ingrediënten om er een humoristisch kinderstuk van te maken.

Kom daarvoor zeker maar eens kijken! Bellenbende is te zien op 16 en 17, 23 en 24 en 30 en 31 januari. Het stuk begint steeds om 14:00 uur en vanaf 13:30 uur is iedereen welkom. Vanwege de locatie zijn er per voorstelling maar 50 kaarten verkrijgbaar.

Kaarten zijn vanaf nu te koop voor 5 euro per stuk via www.toneelverenigingodi.nl of bij boekhandel Wagenaar en van Halem (Havenstraat 10) in Noordwijkerhout.

Foto PR 1:
vlnr Grenswacht Span (Gerda Prins), kamenierster Groezeltje (Chantal Witteman), minister van Gewichte Zaken (Ella Duivenvoorden) en kininging Viesuela (Corine van Duyn)

Foto PR 2:
Grenswacht Spic (Trudy de Jong), Keukenhofmeid Lodalientje (Nadine Borgmeier), minister van Zeep en Sopzaken (Gonnie ven der Geest) en koningin Blasiwir (Annemieke Hogeboom)