Datum: 08-12-2019 - 01:07
05
jan
'16

Kaninefaaten geven 'geleende' sleutel terug aan burgemeester Goedhart.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout is traditiegetrouw, in het carnavalsgekke Kokkerhout, ruimte voor de carnavalsverenigingen uit ons dorp. De Duinknijnen en Keiebijters kwamen met hun Prins en Prinses. De Kaninefaaten waren zoals altijd compleet...

aanwezig, met Prins Habilem en Prinses Atalanta maar ook met Prins Ratatouille & Prinses Paris van de Babyfaaten en blaaskapel Koetillers. Gebruikelijk heeft de hoogste man van het Kaninefaatenrijk het hoogste woord, in het 56ste carnavalsjaar is dat Prins Habilem die samen met zijn Prinses Atalanta het carnaval voorgaat.

Als eerste werd natuurlijk door het prinsenpaar de allerbeste wensen uitgesproken aan alle aanwezigen in het gemeentehuis. Prins Habilem nam verder het woord en wilde graag van burgemeester Goedhart weten of hij de carnavalssleutel van het gemeentehuis nog wel in zijn bezit had. Voor zover de burgemeester het wist dacht hij van wel, hij had hem tenslotte tijdens het konijnverbranden teruggekregen van toen nog Prins Valentijn.

Maar volgens Prins Habilem en Prins Valentijn had de burgemeester destijds niet zo goed zijn proeve van bekwaamheid afgelegd om weer de macht in handen te krijgen. Prins Valentijn beloofde tijdens het konijnverbranden dat de sleutel het komende jaar niet veilig in de gemeentekluis zou blijven liggen.

Blijkbaar kent (oud)Prins Valentijn goed de weg in het gemeentehuis want tijdens de nieuwjaarsreceptie kwam de sleutel, ondanks dat de burgemeester hem nog niet gemist had, toch weer boven water. Alleen die proeve van bekwaamheid mocht eventjes overgedaan worden door de burgemeester en nu beter.

Burgemeester Goedhart moest een paar vragen goed beantwoorden en daarmee kreeg hij cijfers om de kluis te openen en dat lukte de burgemeester gelukkig uiteindelijk wel. Daarmee kreeg hij de carnavalssleutel weer in zijn bezit, om hem straks met carnaval weer een paar dagen kwijt te zijn. Als afsluiting werd met alle aanwezigen uitbundig het Noordwijkerhouts volkslied gezongen.

Foto's redactie BON