Datum: 01-06-2020 - 02:52
05
jan
'16

Huldiging kampioenen en onthulling nieuw gemeentelogo op de nieuwjaarsreceptie (foto's)

Op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Noordwijkerhout worden traditioneel de Nederlandse kampioenen van het afgelopen jaar (2015) uit ons dorp in het zonnetje gezet. Dit keer konden net als vorig jaar, maar 2 kampioenen gehuldigd worden door burgemeester Goedhart. Maar wel...

kampioenen die in 2015 een uitstekende prestatie hebben neergezet. Helaas kon één van de twee kampioenen niet aanwezig zijn op deze avond, Franck van Graas is op dit moment in training in Zuid-Frankrijk. Naast de huldiging van een tweede kampioen, onthulde burgemeester Goedhart en wethouder Gotink op deze avond het nieuwe logo van de gemeente Noordwijkerhout. (De Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Goedhart volgt later)

Nederlands kampioen Franck van Graas:
Op zaterdag 12 september werd in Almere de hele triathlon, tevens voor het Nederlands Kampioenschap, voor de 35e keer georganiseerd in Nederland. In het triathlonweekend komen meer dan 2500 atleten in actie op diverse afstanden, waarmee het evenement de grootste triathlon uit de Nederlandse geschiedenis is.

Noordwijkerhouter Franck van Graas, bekend van de loodzware Ironman-wedstrijden, deed ook mee aan de hele triathlon (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, marathon 42,1 km) in Almere en eindigde als eerste in zijn leeftijdsgroep van 50 - 54 jaar en werd daarmee Nederlands Kampioen.

 

Nederlands kampioen Job de Ridder:
Job de Ridder is op zondag 19 juli Nederlands Kampioen mountainbiken geworden in de funklasse. De funklasse is voor mountainbikers die alleen een basislicentie bij de KNWU hebben. Het kampioenschap werd verreden in Zoetermeer op een parcours van 3 kilometer. In totaal duurde de wedstrijd 50 minuten. In die tijd werden 5 rondjes op het aangelegde parcours afgelegd.

De wedstrijd werd gehouden bij de skibaan in Zoetermeer waar de oude vuilnisbelt werd gebruikt als berg om op en neer te biken. Job is ooit begonnen als schaatser en daarna ook gestart met wielrennen als training voor het schaatsen. De laatste jaren heeft hij het mountainbiken opgepakt en het schaatsen afgebouwd.

Nieuw logo Gemeente Noordwijkerhout:
Het logo en de huisstijl van de gemeente Noordwijkerhout had volgens het college van B & W zijn langste tijd wel gehad. Op een eerder tijdstip werd de huisstijl al gewijzigd en kon men nu ook op de nieuwjaarsreceptie het nieuwe logo van de gemeente presenteren. Het is een heel herkenbaar logo geworden met veel kleur en straalt het 'Hart van de Bollenstreek' uit met zijn bloem en bloembollenveld.

 

Foto's redactie BON