Datum: 09-08-2020 - 02:00
01
jan
'16

Voorjaarstemperaturen bij Nieuwjaarsduik 2016 (update: foto's strand Noordwijk en Langevelderslag)

2016 is van start gegaan waarbij er op nieuwjaarsdag een leuke traditie plaatsvindt en dat is een Nieuwjaarsduik nemen in zee. Noordwijkerhouters zijn daar ook voor te porren en doken met zijn allen als eerste bij de 'badplaats' Noordwijk het koude water in. Dit jaar gebeurde dit...

met een lekker zonnetje en bijna voorjaarsachtige temperaturen. En zo renden om 13.00 uur op het strand van Noordwijk rond de duizend deelnemers, waarvan een aantal dorpsgenoten, wederom stoer het 9 graden koude water in en de foto's geven het bewijs. Om 15.00 uur kon men een verfrissende Nieuwjaarsduik nemen in de zee bij Langevelderslag.

Op foto's 13 en 14 van de fotogalerij staat oud-Noordwijkerhoutse Franny Slingerland, zij dook met een flink aantal mensen het koude zeewater in en konden zo geld binnen halen voor haar Stichting Franniez.

Stichting Franniez
"Waarom is er geen spaarsysteem voor kinderen met een chronische ziekte?” Dat was de vraag die oud-Noordwijkerhoutse Franny, kinderverpleegkundige, zich bijna dagelijks stelde voor zij met dit project begon. Onverdraagzaam vond ze het. Voor kinderen met kanker is er de Kanjerketting. Voor kinderen met een hartafwijking is er de TikkieRing en voor het chronisch zieke kind was er niets.

Vandaar haar initiatief om ook voor deze kinderen 'iets' te ontwikkelen. Uit verschillende hoeken heeft zij een groep vrijwilligers bij elkaar gebracht die dit project willen realiseren. Praktijkmensen zoals kinderverpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, organisatoren uit het bedrijfsleven en creatief- en industrieel ontwerpers maken inmiddels deel uit van het 'team Franniez'. Klik hier voor meer informatie.

1 > Foto's in Noordwijk in de fotogalerij: redactie BON. (update: laatste foto's PR strand Noordwijk en Langevelderslag)

Hieronder de verschillende linkjes met foto's: om 13.00 uur van het strand bij Noordwijk en 15.00 uur van het strand Langevelderslag.

* Foto's Blik Op Noordwijk: strand Noordwijk.

* Foto's 112Bollenstreek: strand Noordwijk.

* Foto's JP/Snapshot: strand Langevelderslag.

* Foto's Leidsch Dagblad: strand Noordwijk en strand Langevelderslag.

* Foto's Newyearssplash: strand Noordwijk.

* Foto's Marcel Verheggen: strand Langevelderslag (facebook)