Datum: 10-07-2020 - 06:32
01
jan
'16

Noordwijkerhoutse exhibitionist krijgt voorwaardelijke celstraf.

Een 61-jarige Noordwijkerhouter krijgt een voorwaardelijke celstraf van een week omdat hij een politieagente op klaarlichte dag ongevraagd zijn edele deel heeft getoond. Het gezwaai met zijn geslacht leidt er ook toe dat hij een eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf moet uitvoeren...

De Noordwijkerhouter stond vanuit een bovenwoning in een badjas naar de vrouw te lonken. Volgens de agente hing het kledingstuk helemaal open. ‘Ik kon alles zien, inclusief zijn geslachtsdeel’, schreef ze op in het proces verbaal.

Het incident deed zich voor op een mooie zomerdag in 2014. De agente had in haar vrije tijd haar auto geparkeerd in het centrum van Noordwijkerhout. Ze stapte uit en zag de piemelnaakte man naar haar staren.

Later werd de verdachte naar het politiebureau geroepen om opheldering te verschaffen over zijn exhibitionistisch gedrag, maar hij wist zich er niets van te herinneren. Het leek hem sterk dat hij zijn edele deel had getoond. ‘Ik draag namelijk altijd ondergoed’, verklaarde hij bij de politie.

Volgens de officier van Justitie leed het geen twijfel dat de Noordwijkerhouter had staan strippen voor de ogen van de agente. ‘Politiemensen zijn erop getraind om goed te zien’, zei ze. Daarbij kwam dat de verdachte al eens eerder was aangehouden voor exhibitionisme.

Toen had hij de naaktloperij wel bekend. Het was een soort uitlaatklep voor hem, verklaarde hij destijds. In eerdere strafzaak had de verdachte al een voorwaardelijke werkstraf gekregen van 20 uur. Die moet hij nu ook gaan verrichten.

 

De Haagse politierechter besloot daarnaast dat de man een voorwaardelijke celstraf moet krijgen van één week. Als hij nog eens zijn badjas laat openhangen zonder ondergoed aan, gaat hij daadwerkelijk de gevangenis in.

Bron: Leidsch Dagblad