Datum: 16-05-2022 - 10:17
31
dec
'15

Koninklijke onderscheiding voor Betty Visser.

Op donderdagmorgen 31 december heeft burgemeester Goedhart op de laatste dag van het jaar een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Betty Visser. De uitreiking vond plaats in de burgerzaal van het gemeentehuis die vol zat met familie, vrienden en bekenden...

Mevrouw Betty Visser, thans gepensioneerd en sinds tien jaar woonachtig in Noordwijkerhout, heeft naast haar functie als leidinggevende bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid vele vrijwillige activiteiten verricht. Zij was van 1978 tot 2001 actief in de Noordwijkse politiek, eerst voor de PvdA en Rooie Vrouwen in de PvdA. In 1989 was zij medeoprichter van Noordwijks Belang, werd voorzitter (1990 – 2001) en was enkele jaren raadslid.

Van 1979 tot 1990 was zij medeoprichter en de drijvende kracht van het Vrouwencafé in Noordwijk. Van 1986 tot 1990 was zij bestuurslid van oprichtingsorganisatie Space Expo in Noordwijk. Van 1998 tot 2002 was zij bestuurslid van Stichting Noordwijk Cultureel. Zij zette zich in voor de structurering en bevordering van het cultureel aanbod in de gemeente Noordwijk.

Van 2002 tot heden is zij vrijwilliger, voorzitter en medewerker van Serviceclub Zonta aan de Leede. Deze organisatie maakt zich wereldwijd sterk voor het verbeteren van de positie van de vrouw. Zij organiseerde de Zonta Midnight Walk Leiden ten behoeve van fondsenwerving.

Van 2010 tot 2012 was zij taalcoach bij het Taalcafé Bollenstreek en sinds 2012 oprichter en vrijwilliger van de Taalgroep Noordwijkerhout. Zij geeft Nederlandse les aan buitenlandse vrouwen.

De laatste jaren is zij ook vrijwilliger bij de kinderboerderij De Dierenhoeve in Noordwijkerhout. Ook nam zij deelnemers aan de taalcursussen mee ter bevordering van hun integratie.

De verdiensten van mevrouw Visser liggen voornamelijk in de bevordering van de emancipatie van vrouwen, maar ook op het gebied van participatie.

Mevrouw Visser wordt gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd” en “iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben”. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's BON