Datum: 27-09-2020 - 12:50
22
dec
'15

Hennepkwekerij in woning Absveen ontmanteld.

De politie heeft op dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning op Absveen in de Wijk Zeeburg. Er werden volgens de politie rond de 60 hennepplanten in beslag genomen. Een kamer op de bovenste etage van de woning bleek als kwekerij te zijn ingericht...

In de woning werd illegaal stroom afgetapt om een kleine kwekerij in stand te houden, het stroom is afgesloten en de meter is in beslag genomen. De politie kon nog niet aangeven of er een aanhouding is verricht. Alle planten en de apparatuur die werden gebruikt bij de hennepteelt zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Afpakken
De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om henneptelers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen.

De autoriteiten zullen per zaak bekijken op welke wijze crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, áls het maar wordt afgepakt.

4 Foto's BON en 6 foto's 112 Bollenstreek