Datum: 17-10-2021 - 20:12
22
dec
'15

Vrijwilligers Scouting Bosgeest helpen vluchtelingenkinderen.

De Gemeente Noordwijkerhout heeft afgelopen vrijdag Scouting Bosgeest benaderd of zij bereid waren om te helpen bij de vluchtelingen, die tot dinsdagmiddag 22 december tijdelijk verblijven op het NH-congrescentrum Leeuwenhorst. Meerdere vrijwilligers van Bosgeest...

melden zich onmiddellijk aan en zaterdag hebben zij al geassisteerd met het begeleiden van vluchtelingenkinderen bij Indoor Speeltuin Kidszoo op Gravendam. En zondag zijn er 50 kinderen vermaakt in de sporthallen van het Teylingen College Leeuwenhorst, de kinderen hebben er van genoten en ook de vrijwilligers van Scouting Bosgeest. (geen foto's)

Persbericht: Scouting Bosgeest sluit succesvol jaar af.

Dit weekend vonden de laatste Scouting activiteiten van 2015 plaats: deelname aan de Lichtjesavond in Noordwijkerhout en de kerstopkomst. Scouting Bosgeest kijkt terug op een zeer geslaagd jaar. Op vrijdagavond waren enkele Padvindsters en Verkenners aanwezig bij de Lichtjesavond. Daar maakten zij kampvuurtjes waar de bezoekers zich aan konden opwarmen en marshmellows konden roosteren. De sfeer was uitstekend en zowel de Scouts als de Noordwijkerhouters hebben zich goed vermaakt.

De laatste opkomst van 2015 werd door elke speltak anders ingevuld, maar het centrale thema was eten. De Bevers gingen netjes gekleed kleine gerechten proeven. Zowel de Welpen als de Verkenners gingen gourmetten. Leiding Susan: ‘het was heel gezellig en ik heb vreemde eet- combinaties gezien bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag met kipnuggets’.

De chic geklede Esta’s hadden allen thuis iets lekkers gemaakt, wat gezamenlijk opgegeten werd. Leiding Lieke: ‘de gerechten waren Michelinsterren waard’. De Padvindsters hadden een succesvol moord-diner, waarbij zij allen een rol hadden en een moordmysterie op moesten lossen. Alle speltakken hebben een gezellige avond gehad.

Scouting Bosgeest bedankt Noordwijkerhout voor de enorme steun die zij hebben mogen ontvangen het afgelopen jaar, zoals tijdens de jaarlijkse Jumble Sale op Koningsdag, het stemmen voor de Rabobankactie en Vrijwilligers van het Jaar verkiezing. Bosgeest hoopt in 2016 weer op uw steun te kunnen rekenen.

Foto's PR