Datum: 28-05-2023 - 04:16
19
dec
'15

Kerst-kookles voor kinderen van basisschool De Optimist.

Afgelopen week heeft de bovenbouw van basisschool De Optimist een bezoek gebracht aan een kookstudio in Voorhout. Hier gingen de kinderen zelf aan de slag om hun kerstdiner te bereiden. Want pepernoten bakken in de keuken is natuurlijk leuk, maar een echt menu...

bereiden is wat spannender. Dit jaar worden de ouders dus niet gevraagd om voor het Kerstdiner van de kinderen te zorgen op de Optimist, maar komt het menu vanuit de kookstudio in Voorhout naar Noordwijkerhout.

“Ook hier geldt wat prachtig dat ondernemers ervoor openstaan om door middel van het openstellen van hun locatie het onderwijs van de kinderen te verlevendigen. Wij bedanken de kookstudio dan ook van harte en zijn nu actief bezig om meer ondernemers te vinden die op deze manier het onderwijs willen ondersteunen.

Het is één van de voordelen van een kleinschalige school als De Optimist dat wij dit soort activiteiten kunnen uitvoeren” Aldus Esther Neve een van de locatieleidsters van CBS de Optimist.

Volgens Jos Ruiters eigenaar van kookstudio is het erg belangrijk om kinderen ook kennis te laten maken met het bereiden van eten, en niet alleen het nuttigen. “Het is iets heel anders koken met kinderen, maar lijkt eigenlijk ook wel heel veel op wat ik dagelijks doe.

Met het verzorgen van ‘kookworkshops’ wil ik mensen prikkelen om eens op een andere dan de dagelijkse manier een maaltijd te bereiden. Het gebruik maken van andere dan de standaard bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten.  Nu kan ik dit overbrengen aan de kinderen van CBS de Optimist.” aldus Jos Ruiters.

CBS de Optimist is een kleinschalige school in Noordwijkerhout. Zij hebben een nieuwe aanpak van veel (onderwijs) zaken. CBS de Optimist is gevestigd aan Duin en Dal 1a in Noordwijkerhout, kijk op www.cbsdeoptimist.nl voor meer informatie over de school.