Datum: 03-06-2023 - 04:20
19
dec
'15

En toen was er licht.....in Noordwijkerhout. (foto's)

Zo vlak voor kerst was het een hele vreemde gewaarwording om lichtjesavond te vieren bij temperaturen die eigenlijk bij het voorjaar horen. Maar goed lekker vroeg donker was het natuurlijk wel en het was al gelijk vanaf 19.00 uur goed druk in het sfeervolle centrum van Noordwijkerhout...

Al vroeg op deze avond organiseerde Carolinda van der Linden een mooie lichtjesavondwandeling. De start was om 18.30 uur en werd er een uur gewandeld door een oud en nieuw verlicht Noordwijkerhout waarbij de deelnemers onder andere de kerststal en de grote verlichte kerstboom bij Munnekeweij bezochten (zie de eerste 4 foto's van Carolinda).

Drie kunstenaars Natacha Hulsebosch, Leontine van der Klugt en Erna Schenk-Dekker wilden graag een keer samenwerken en dat zorgde op deze avond voor een schitterend decor zo dichtbij en tegen onze eigen Witte Kerk aan. Het licht werd om 19:00 uur aangezet door de burgemeester Goedhart en Patriez Hulsebosch van het NOV, zij bracht lichtjesavond naar Noordwijkerhout.

De kerktoren was schitterend in het licht gezet door Leontine, met sterren en versieringen in de vorm van een kerstboom. Op de muur aan de zijkant van de kerk werd er, via een lichtprojectie, een prachtig filmpje getoond en deze was ontworpen door Natacha. Het getoonde filmpje liet een stroom van mensen zien in een stopmotion-achtige vorm (zie foto's).

Op de Dorpsringweg was er een groot doek van 2.5 x 3 meter geplaatst met daarop een kerststal die getekend was door Erna, de tekening kon op de avond zelf door de bezoekers van het centrum worden ingekleurd. Verder waren er rondom en in de Witte Kerk vele kerstactiviteiten georganiseerd.

De fakkels en vuurkorven van Scouting Bosgeest veranderden het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Op verschillende plaatsen konden de bezoekers genieten van een glaasje glühwein of van warme chocolademelk. Op de Steeg, op het terras van het Feest van Harry, deelden burgemeester Goedhart en wethouder Gotink erwtensoep met worst uit.

In de Witte Kerk waren er sfeervolle kerstoptredens van Popkoor Bloom en St. Jeanne d ‘Arc met hun Charles Dickens orkest. The Looters speelden en zongen een Jazzy kerstrepertoire op het terras van het Wapen van Noordwijkerhout. De Roparun Noordwijkerhout vroeg positieve aandacht en verkocht kerstartikelen voor het goede doel.

Wederom een prima activiteit georganiseerd door het NOV, dit om te laten zien dat het goed en sfeervol winkelen is in het centrum van Noordwijkerhout. Dit weekend kunt u ook zaterdag en zondag nog gezellig uw boodschappen voor de feestdagen doen in Noordwijkerhout, klik hier.

 

Eerste 4 foto's PR en de anders 126 foto's BON. (klik hier voor foto's van JP/Snapshot)