Datum: 17-10-2021 - 21:25
18
dec
'15

Leeuwenhorst Kerstactie: recordopbrengst met blaren, kerstballen en gezang.

In het kader van de jaarlijkse Kerstactie werden er ook dit jaar 3 activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel. Een van de leerlingen van Leeuwenhorst is ernstig ziek en is onder permanente behandeling in het ziekenhuis. Hierdoor kwam de school...

in contact met het Willem Alexander Kinder Fonds en werd dit mooie fonds gekozen als doel voor de jaarlijkse Kerstactie (zie www.WAKF.nl ).

Kerstconcert
Afgelopen woensdag liep de St. Jeroenskerk in Noordwijk tot de nok toe vol voor het jaarlijkse Kerstconcert van de Brugklassen van Leeuwenhorst. Samen met het bovenbouwkoor, de Talentklassen muziek en een 20 koppig leerlingen orkest gaven de in totaal 450 leerlingen een sfeervol concert met traditionele en minder traditionele kerstliederen.

De ruim 300 brugklassers klonken overtuigend en enthousiast. De 74 leerlingen die Muziek in het eindexamenpakket hebben vormen samen het bovenbouwkoor. Het jonge en fris klinkende koor heeft een verrassend mooie koorklank. Ook de beide talentklassen Muziek 1 en 2 verrasten met overtuigend en mooi klinkende meerstemmige liederen.

Caila Oostdam en Bas Weijers schitterden samen in het duet “Have yourself a merry Christmas”. Met een heldere en loepzuivere solo opende eerste klasser Marilou Ruigrok, zeer gedurfd, het traditionele “Once in Royal David’s City”, waarna per couplet er steeds meer stemmen en instrumenten bij kwamen, eindigend in een indrukwekkend slotcouplet met alle leerlingen, orkest en het grote orgel.

Zoals gebruikelijk werd geëindigd met het swingende “Go tell it on the mountains”, waarbij de hele kerk losbarstte.

Sponsorloop
Donderdag om 10 uur vertrokken 8 gratis door Beuk ter beschikking gestelde bussen naar Scheveningen waar om 11.00 uur bij de Schevenings pier het startschot werd gegeven voor een lange strandwandeling naar Noordwijkerhout. De bovenbouwleerlingen van Leeuwenhorst konden kiezen voor de lange wandeling vanaf Scheveningen (25 km) of de kortere versie vanaf Katwijk (15 km).

Van de in totaal 480 deelnemende leerlingen kozen er 360 voor de lange wandeling waarvoor zij zelf sponsoren gezocht hadden om op deze manier geld in te zamelen voor het Willem Alexander Kinder Fonds. Pepijn van Leeuwen, de leerling die de aanleiding voor de actie was, mocht een uurtje van het infuus af en werd naar Katwijk gebracht om de lange stoet langs te zien lopen en werd hartelijk begroet door zijn medeleerlingen. In Katwijk sloten nog eens 120 leerlingen zich bij de wandelaars aan voor de tweede helft van de tocht.

De omstandigheden waren perfect: wind in de rug, 15 graden en laag water. Desondanks was het een zware tocht. Toch hoefden slechts 3 leerlingen  af te haken. Onderweg waren er stempelposten waar door Bakkerij Ammerlaan, cateringbedrijf Catermaat en de SPAR gesponsorde  versnaperingen  uitgedeeld werden  en waar men even rust nam.

Hoewel een enkeling het moeilijk had is er geen onvertogen woord gevallen. Iedereen wist waarvoor er gelopen werd. Op school werden zij als helden ontvangen met applaus en door ouders gemaakt soep. Een leerling gaf het bij binnenkomst mooi weer: ”Ik ben helemaal kapot, maar wat een kick! “.

Kerstmarkt

Op het moment dat de eerste sponsorlopers binnen kwamen startte de door de 2e en 3e klassers georganiseerde Kerstmarkt. De kramen waren prachtig versierd en de leerlingen deden hun best om de in grote getale opkomende ouders te verleiden zoveel mogelijk te kopen om ook hiermee bij te dragen aan het goede doel. De klas met de hoogste opbrengst bracht maar liefst ruim € 800,- in het laatje. De sfeer was geweldig.

Recordopbrengst
De opbrengst overtrof de verwachtingen. In totaal brachten het concert, de kerstmarkt en de sponsorloop het prachtige bedrag van €11.500,- op.

Foto's PR