Datum: 03-06-2020 - 21:54
17
dec
'15

Werkstraf geëist tegen 45-jarige Noordwijkerhouter voor wietteelt.

Het Openbaar Ministerie wil dat een 45-jarige Noordwijkerhouter een werkstraf van tachtig uur krijgt voor wietteelt in zijn pand aan de ‘s-Gravendamseweg in Voorhout. De ondernemer verhuurde het pand aan een drugscrimineel uit Leiden omdat hij zelf door de crisis aan de grond zat...

“Zelf weet ik niets van die plantjes, bij mij gaat nog een cactus dood”, zei de verdachte donderdag bij de Haagse rechtbank over de wietteelt in zijn bedrijfspand. Hij vertelde dat hij ‘onder een paar biertjes’ met de Leidse drugscrimineel had afgesproken om zijn ruimte in Voorhout beschikbaar te stellen voor de hennepkweek.

De failliete ondernemer zou de helft van de opbrengst van de wietteelt krijgen. Een week nadat de Leidenaar 198 plantjes had ingezet, op 21 juli 2013, viel de politie het bedrijfspand binnen. Ze had de Leidse drugscrimineel al langer in de smiezen. Hij werd onlangs tot twee jaar cel veroordeeld, vanwege de hennepplantage in Voorhout en ook voor cocaïnehandel in Leiden.

“Deze verdachte is een kleine vis”, vertelde de officier van justitie donderdag bij de Haagse rechtbank over de rol van de Noordwijkerhouter. “Hij was voor de politie niet meer dan bijvangst.” Ook omdat de ondernemer inmiddels een reguliere baan heeft gevonden, vond de officier van justitie een celstraf niet gewenst.

De Noordwijkerhouter zelf verklaarde dat hij door de sociale dienst in de armen van de drugscrimineel was gedreven. De instantie weigerde hem namelijk een bijstandsuitkering te geven, nadat hij er had aangeklopt. “En ik vind dat ik daar wel recht op had. Ik betaal toch ook belasting”, aldus de man.

Bron Leidsch Dagblad.