15
dec
'15

Steun de kerstpakketten-actie van de Voedselbank en HSK.

Het Hulpfonds Samenwerkingsraad van Kerken Noordwijkerhout en De Zilk (HSK) houdt in samenwerking met de voedselbank op 19 december een voedselinzameling bij de plaatselijke supermarkten. De opbrengst hiervan is bestemd om met de Kerstdagen iets extra’s...

een attentie te verzorgen voor de dorpsgenoten die het financieel of anderszins moeilijker hebben.

Noordwijkerhouters hebben het hart op de goede plaats.
Zij leven mee met mensen 'veraf' die leven in onderontwikkelde gebieden onder moeilijke omstandigheden; ook is er aandacht voor de opvang van vluchtelingen 'onderweg naar ons' Maar zeker ook wordt de medemens 'dichtbij' niet vergeten. Een blijk hiervan is het succes van de inzamelingsacties voor de voedselbank.

Daarom durven we het aan om juist vlak voor de feestdagen extra aandacht te vragen voor  de mensen 'om ons heen' die hulp en steun nodig hebben. Wij willen hen laten delen in de vreugde en de vrede van Kerstmis. Individueel kunnen we al veel doen: vaak is het geven van onverwachte aandacht voor de ander al heel waardevol. Collectief kunnen we helpen door initiatieven/acties van plaatselijke hulporganisaties te steunen.

De vrijwilligers van de voedselbank weten hoe blij het mensen maakt wanneer zij worden geholpen. Het helpt hen om het hoofd boven water te houden en verlicht de zorgen waar ze onder gebukt gaan. Net als voorgaande jaren gaan we voor de Kerst weer Kerstpakketten maken. Ook wordt er gezorgd dat er wat extra’s is voor de mensen die normaliter moeten terugvallen op de voedselbank. Hiervoor wordt een speciale actie gehouden waarbij de steun van heel Noordwijkerhout nodig is.

De actie van vorig jaar was een groot succes en het aantal mensen dat we willen verblijden met een attentie voor de Kerstdagen neemt toe. We denken hierbij aan de mensen die het financieel moeilijk hebben Zo zijn er gezinnen die geen cadeautjes voor de kinderen kunnen kopen, mensen die zo weinig geld hebben dat ze te kort komen om in de dagelijkse behoeften te voorzien.

Maar rond de komende feestdagen willen we ook nadrukkelijk denken aan een andere groep mensen: mensen die een verlies moeten verwerken of mensen die thuis dreigen te vereenzamen of door hun handicap hun huis niet kunnen verlaten.

Al deze mede-inwoners van Noordwijkerhout zijn de anderen waarvoor we wat kunnen betekenen. We kunnen ze een hart onder de riem steken met een attentie, zodat ze zich verbonden weten met anderen.

Met extra aandacht, een attentie , een royaal pakket laten we met de Kerstdagen onze solidariteit zien , zij horen bij onze gemeenschap. Het Hulpfonds Samenwerkingsraad van Kerken (HSK) wil met de voedselbank u graag betrekken bij deze actie, We gaan namelijk de pakketten weer samenstellen met wat u ons brengt. Dat kan van alles zijn. Ook wat luxer artikelen zijn nu zeker welkom. Dat past immers bij  de feesten aan het einde van het jaar. Wij denken hierbij o.m. aan kerststol, chocola, kaarsen en servetten.

Maar zoals altijd blijven welkom; groenten, fruit , vlees en vis in blik, suiker, olie, frisdranken, melkproducten, houdbaar broodbeleg, ontbijtkoek, koffie en thee, pasta en rijst, schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten. Vanzelfsprekend  mogen levensmiddelen niet aangebroken zijn. Hoe verder producten nog van de houdbaarheidsdatum verwijderd zijn, hoe beter het is. De vrijwilligers staan weer bij de supermarkten op zaterdag 19 december van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Bent u niet in de gelegenheid bij een supermarkt te geven, belt u ons, wij halen het bij u op. U kunt ons ook helpen met een gift; dat kan dat op rekeningnummer NL24 RABO 3469 2256 72 ten name van H.S.K. Noordwijkerhout of op rekening NL35 RBRB 0898508851 van de voedselbank Noordwijkerhout.

Wilt u ons helpen bij de inzameling? Graag zelfs. Wilt u meedoen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Foto's PR.