Datum: 05-06-2020 - 21:10
16
dec
'15

Noordwijkerhoutse twirlcoaches leveren kampioenen af.

In de topsporthal van Almere vond in het weekeinde van 12 en 13 december het NBTA runner-up kampioenschap twirlen plaats. Op zaterdag was Twirlvereniging KNA Noordwijk vertegenwoordigd met het Preteen dance team. Het team wat getraind wordt door het Noordwijkerhoutse duo...

Joyce en Nicole Nederstigt, bestaat uit Lynn van der Zanden, Isabel van Bohemen, Tara van den Raad, Jytte de Graaf, Apolline Diepenhorst, Costance Tjen, Iris Sassen, Roos den Besten en zij hebben een fantastisch optreden neergezet wat beloond werd met goud.

Zondag 13 december, de tweede dag van het Runner-up kampioenschap, maar nu kwamen de solisten en duo's aan de beurd. Deze solisten hadden zich al via de voorrondes, die in november plaatsvonden, bij de beste 15 van Nederland geplaatst.

De dag begon met het onderdeel 1 baton waar Tara v.d Raad en Jytte de Graaf zich mochten bewijzen dat zij in de top 15 van Nederland thuis hoorde. Beide draaiden ze een goede routine. Tara eindigde op de 4e plaats en Jytte nam de Nederlandse titel mee naar huis.

Vervolgens was het de beurt aan Isabel v. Bohemen en Constance Tjen beide in het onderdeel 2 baton in de preteen leeftijdsklasse. Zij zetten beide een nette routine weg en dat was goed voor een bronzen medaille voor Constance en goud voor Isabel.

Na de 2 baton waren Jessica Knot en Anne Bierman aan de beurt met hun duo twirling en zette een sterk optreden neer, vervolgens werden ook zij gewaardeerd door de jury met goud! Tara v.d. Raad en Jytte de Graaf mochten beide deze dag ook met hun dancetwirl op.

Tara draaide zelfs een vlekkeloze (no drop) routine en heeft daarvoor een bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. Voor Jytte de Graaf werd het een dubbelslag voor haar nogmaals een gouden medaille. Het KNA roze was weer goed op het podium terecht gekomen, in totaal maar liefst vijf Nederlands Kampioenen met een gouden medaille en twee keer brons.

 

Heb je interesse in deze wedstrijdsport? Kom kijken tijdens onze eigen georganiseerde wedstrijd op zondag 21 februari 2016 op Sportpark Duinwetering of neem contact op via onze website www.knanoordwijk.nl.

Foto's PR