Datum: 17-10-2021 - 20:06
02
me
'12

" De Buuf " kan ook nog eens verdienstelijk schilderen.

In navolging van het Henk Veen Kunstplein van 2011, organiseert deze kunstenaar van 3 t/m 6 mei wederom een Kunstplein. Meer dan 50 kunstenaars exposeren in Keukenhof hun kunstwerken, waaronder de alom bekende Leontine vd Klugt (de Buuf) en Ellen vd Randeraat uit Noordwijkerhout...

Leontine van der Klugt beter bekend als "de Buuf " is in heel Noordwijkerhout bekend van deelname en veelal winnares van het liedjesfestival, tonneprossen carnavalswagens bouwen, maar bovenal schildert ze ook nog eens heel verdienstelijk. U kunt de werken van Leontine en Ellen tot en met 6 mei gaan bekijken op de Keukenhof, kunt ook nog even de bloemetjes zien.

De kunstenaars tonen op het Kunstplein daar hun werken en schilderen mee met de wedstrijd onder begeleiding van de bekende kunstenaar Henk Veen.

 

Iedere dag zijn de deuren geopend van 08.00 uur tot 19.30 uur. Een unieke kans voor de kunstenaar om de ruim 60.000 bezoekers, Nederlandse en buitenlandse toeristen, hun kunsten te tonen en live te schilderen. Deze dagen zal de bekende kunstenaar en organisator Henk Veen een tweeluik van 100 x 240 cm schilderen met het thema "Duitsland, het land van dichters en denkers".

 

Met de wedstrijd welke 4 dagen duurt, kan men mooie prijzen winnen, waaronder de eerste prijs een  Hotelovernachting voor 2 personen. Hiervoor krijgen de kunstenaars één schildersdoek van 60 x 80 cm. Het thema is: "Duitsland, het land van dichters en denkers". De kunstwerken zullen live gemaakt en exposeert worden tijdens het evenement. Een deskundige jury zal bestaan o.a. uit een vertegenwoordiging van bestuur en directie Keukenhof, Nicky Markslag, arrangeur Keukenhof organiseert, Nancy Adema Stichting Amsterdam en natuurlijk onze alom bekende kunstenaar en organisator van dit Kunstplein, Henk Veen.

 

De kunstenaars kunnen tot vrijdag 14.00 uur schilderen. Tussen 14.30 uur en 15.30 uur zal de jury  zijn rondje maken langs de kunstwerken en een keuze maken voor de winnende schilderijen. Op zondag 6 mei rond 16.00 uur zal de winnaars bekend worden gemaakt.

Locatie:
Keukenhof
Willem Alexander Paviljoen
Stationsweg 166-A
2161 AM Lisse