Datum: 26-10-2021 - 11:13
12
dec
'15

Een kaarsjesavond vol met herinneringen. (foto's)

'We willen je naam blijven noemen, blijven horen en we willen over je praten'. Dat was het thema tijdens 'kaarsjesavond 2015' op vrijdag 11 december. Hoe moeilijk kunnen de dagen zijn als je iemand moet missen door overlijden, door een scheiding, door een zieke partner...

die niet in je nabijheid is of doordat kinderen niet meer thuiskomen door omstandigheden. Juist in de kersttijd, een tijd van gezelligheid en samenzijn, wordt men er extra mee geconfronteerd en is er nog meer behoefte om daarover te kunnen praten of het te kunnen delen.

Troost, geborgenheid, warmte en licht was de uitstraling op deze kaarsjesavond en waren er vooral herinneringen aan mensen die we missen in de vorm van verhalen, gedichten en mooie muziek.

Kinderen konden tijdens de bijeenkomst iets moois maken in de pastorie en kwamen aan het eind van de bijeenkomst terug met een mooie vlinder. Het koor Revoice zorgde met passende zang en muziek voor een bijzondere kaarsjesavond.

Na de bijeenkomst brachten veel aanwezigen een brandende kaars bij hun dierbare op het kerkhof. Tot slot was er gelegenheid om in de Jozefkerk wat na te praten met elkaar.

Foto's BON.