Datum: 20-09-2020 - 20:07
08
dec
'15

Hennepkwekerij in woning Koepelberg ontmanteld, bewoner aangehouden. (foto's)

De politie heeft op dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in een etagewoning op de Koepelberg in Noordwijkerhout. Er werden in totaal rond de 120 hennep- planten in beslag genomen. Een kamer van de woning op de eerste etage bleek als kwekerij te zijn ingericht...

De bewoner van de woning is aangehouden. Alle planten en de apparatuur die werd gebruikt bij de hennepteelt zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Afpakken
De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om henneptelers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Het afpakken van crimineel geld draagt daarmee bij aan herstel van het rechtsgevoel in de maatschappij. Verdachten van georganiseerde hennepteelt kunnen hun omgeving niet langer imponeren met bijvoorbeeld exclusieve sieraden of dure auto’s, die zijn betaald met oneerlijk verkregen vermogen.

 

De autoriteiten zullen per zaak bekijken op welke wijze crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, áls het maar wordt afgepakt.

Foto's BON