Datum: 29-03-2023 - 12:45
09
dec
'15

60-jarig huwelijksfeest Piet en Ann van der Sleet - van der Zwart.

Dinsdagmiddag 8 december bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Piet en Ann van der Sleet - van der Zwart. Op 8 december 1955 traden Piet (83) en Ann (81) in Noordwijkerhout in het huwelijk. Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 3 kinderen...

Joke, Janny en Piet met aanhang en 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Ann is 81 jaar geleden geboren in de Emmastraat en haar broer en vader van der Zwart zijn de mannen die de haan in 1936 op de Witte Kerk hebben geplaatst. Haar twee neven Johan en Willem plaatsten in 2014 een nieuw haan, klik hier.

Piet is geboren op de 's Gravendamseweg 69 en heeft in zijn werkzame leven de eerste jaren op het land en daarna als vrachtwagenchauffeur de kost verdiend. Daarna kwam hij in dienst bij de bloemengroothandel van Joop vd Berg-Smit (bijnaam: de oliebol) en daar heeft hij 24 jaar gewerkt. Na beëindiging van de zaak heeft Piet de bloemengroothandel onder andere in Amsterdam tot aan zijn pensioen zelfstandig voortgezet.

Piet en Ann waren al vroeg een beetje gek op elkaar, in de zesde klas van de Ireneschool kreeg Ann in een hoekje op het schoolplein een dikke zoen van Piet. Helaas werd dat gezien door een achterbuurman en deze gaf dat door aan hoofdonderwijzer Arends en beide werden toen op het matje geroepen.

De verkering ging uit en jaren later kwam Ann, die vriendin was van de zus van Piet, haar oude liefde weer tegen maar nu was hij verkleed in een militair-kostuum en toen zag hij er toch wel weer verleidelijk uit. Ze maakten weer een afspraak om uit te gaan en daarna is het ook nooit meer uitgegaan.

Ann en Piet trouwden met een bruidsboeket van Cor Berg-Smit op 8 december 1955 op het gemeentehuis van Noordwijkerhout en in de Witte Kerk. Na hun huwelijk is het echtpaar op een woonark in de sloot achter het ouderlijk huis van Piet gaan wonen. In de woonark zijn ook de drie kinderen geboren.

Na jaar 5 jaar op de woonark gewoond te hebben is het gezin in 1963 verhuist naar de Maandagsewetering nr 7 waar ze nog steeds met veel plezier wonen. De sloot, woonark en het huis op de 's Gravendamseweg zijn er allemaal niet meer, maar gelukkig nog wel de hieronder geplaatste foto's.

 

Annie speelt tot op de dag van vandaag nog met veel plezier Bridge en borduren mag ze ook graag doen. Piet heeft 14 jaar als vrijwilliger bij de brandweer van Noordwijkerhout gezeten en is op dit moment nog bijna iedere dag van 9.00 uur tot 18.00 uur te vinden in de computerzaak op de Kerkstraat, waar hij allerlei hand- en spandiensten verzorgd. Maar ook zingt hij nog met veel plezier bij zangkoor Odeon en Shantykoor 't Bollenhart.

Samen trekt het echtpaar al sinds 1979 er op uit met hun caravan en ook dat doen ze nog steeds met veel plezier. Waarbij ze tegenwoordig regelmatig kamperen bij hun dochter, schoonzoon en kleinkinderen in de Achterhoek.

Het echtpaar vierde hun 60-jarige bruiloft op dezelfde dag in de avond met een lekker etentje en een gezellige feestavond met het gezin bij het Wapen van Noordwijkerhout, waarbij het Shantykoor 't Bollenhart ook nog acte de présence gaf. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige en gezonde jaren met elkaar..

Foto redactie BON.