Datum: 28-05-2023 - 05:29
04
dec
'15

18, 19 en 20 december kerstweekend in het centrum van Noordwijkerhout.

Rondom de Witte Kerk en door het hele centrum zijn weer sfeervolle kerst activiteiten georganiseerd. Start met vrijdag 18 december met de Lichtjes(koop)avond van 19.00-21.00 uur. Het centrum van Noordwijkerhout wordt ondergedompeld in kerstsfeer, duizenden kaarsjes...

fakkels, vuurkorven veranderen het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Met nog een paar dagen verwijdert van Kerstmis, brengt het centrum van Noordwijkerhout heel veel lichtjes. Lichtjesavond is al sinds 1996 een uniek sfeervolle avond, waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten en elkaar de beste wensen geven. Stilstaan bij de warmte van het licht en het samenzijn.

Winkeliers trakteren u op wat lekkers, een glaasje glühwein en warme chocolademelk. Op de Steeg, op het terras van het Feest van Harrie bij de Witte Kerk delen Burgemeester Goedhart en wethouder Gotink, erwtensoep met worst uit om u lekker warm te houden.

Er klinkt muziek, verzorgt door het sfeervolle Popkoor Bloom en St. Jeanne d ‘Arc met hun Charles Dickens orkest vanuit de Witte Kerk. The Looters spelen en zingen een Jazzy kerstrepertoire op het prachtige terras van restaurant het Wapen van Noordwijkerhout. Door het hele centrum kunt u genieten van muzikale noten en kerstliedjes.

Diverse goede doelen presenteren zich, zoals de ROPARUN al jaren erbij is. Scoutinggroepen verzorgen  wat vuurtjes om zich aan te warmen, met speciale aandacht voor alle kinderen. Lekkere wafels smikkelen bij de Gebra.

Kunst: En er was licht...☆
Drie plaatselijke kunstenaars Natacha Hulsebosch, Leontine van der Klugt en Erna Schenk-Dekker wilden graag een keer samenwerken, als kunstenaar zet je bepaalde thema's/gevoel in het licht..

Zonder licht is er geen kleur, geen vorm, geen contrast. Die contrasten zijn wij allemaal, in wie je bent, in idee, in geloof, in wat je maar bedenkt, dat maakt het leven met elkaar zo interessant.
1. Versieringen in de vorm van sterren door Leontine - De sterren worden gemaakt in samenwerking met Greenhouse en Timmers verpakkingen.
2. Lichtprojectie door middel van een beamer op de Witte Kerk door Natacha. Een filmpje waarbij het verhaal een stroom van mensen laat zien van het heden naar toen in stopmotion-achtige vorm.
3. Kerststal op doek door Erna. De Kerststal van 2,5 bij 3 meter zal op de avond ingekleurd worden door Noordwijkerhouters (pop-up atelierruimte is het winkelpand naast Boekhandel Wagenaar-van Halem)

 

De stal kunnen we wellicht iets langer laten staan, zodat Noordwijkerhout de expositieruimte kan bezoeken van het gezamenlijke werk door Noordwijkerhouters (participatiekunst). En een grote lamp als vallende ster, een wensgedachte.

Zaterdag en zondag is het sfeervol winkelen in het centrum van Noordwijkerhout. Zondag 20 december is het koopzondag van 13.00-17.00 uur.

Foto 1 en 3 BON, foto 2 PR.