Datum: 16-07-2020 - 18:42
01
dec
'15

We zijn op zoek naar kinderen van de 5e klas Jozefschool 1982/1983 van juffrouw Gribling.

Regelmatig krijgt de redactie van BON bijzondere nieuwsitems aangeboden, dit keer betreft het 16 (beterschap)tekeningen die 33 jaar geleden gemaakt zijn voor juffrouw Marianne Gribling van de voormalige St. Jozefschool (nu Prinsenhof). In september van dit jaar overleed Marianne...

Van Dijk-Gribling op 70-jarige leeftijd in Noordwijk. Haar man Nic van Dijk vond in de maanden daarna een map met allerlei tekeningen die door kinderen uit de 5e klas van de Jozefschool in december 1982 voor Marianne gemaakt zijn, toen ze in het schooljaar 1982-1983 een tijdje ziek is geweest.

Marianne is geboren in Delft en na de kweekschool in Beverwijk is ze meer dan tien jaar juf geweest op de toenmalige St. Jozefschool aan de Langevelderweg. Ze is aan de school verbonden geweest tot dat deze samenging met de Prinsenhof en ook daarna die naam kreeg.

Echtgenoot Nic zocht contact met BON om de kinderen op te sporen en wellicht vinden ze het leuk om hun tekening (zie foto) terug te krijgen. De algemene tekening (zie foto) waarop door alle kinderen iets is geschreven zegt ook genoeg, over de tijdelijke vervangster van juf Marianne waren de kinderen op zijn zachts gezegd niet zo te spreken....

Hieronder hebben we alle 16 namen staan van de betreffende kinderen en zij kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de tekening in hun bezit te krijgen.

De Jozefschool 5e klas schooljaar 1982/1983. (zie foto)
José vd Meer, George Verheijen, Niels v Gijlswijk, Daniëlle Heemskerk, Nico Duivenvoorden, Sandra Duivenvoorden, Marcel Zuiderduin, Sjaak v Munsteren, Eddy Verheijen, Ilse Langeveld, Astrid vd Burg, Erik Broekhof, Karin van Maris, Anita Schenk, Antoinette van der Ploeg, Floris Duivenvoorden.

Foto's BON en PR.