Datum: 22-09-2020 - 13:39
29
nov
'15

'Wie is de Mol?' Jubilea tot Pietenbezoek: feest voor iedereen Scouting Jozef/Emerentiana.

De leden van Scouting St. Jozef/Emerentiana houden wel van een feestje. En dat mag, want er valt voor alle leeftijd wat te vieren bij ‘de gezelligste scoutinggroep van Noordwijkerhout’. Een gezamenlijke opkomst, een bezoek van zwarte pieten, een weekendje ‘Wie is de mol?’...

dertig jaar Stam ’85 en ook nog eens een naderend 70-jarig jubileum. Het is een lijst vol met leuke dingen. Scouting St. Jozef/Emerentiana staat dan wel niet elke week in de krant, voor kinderen van alle leeftijden staat het Hescohonk elk weekend bol van de activiteiten.

Zo trokken de Scouts (11 t/m 15 jaar) vrijdagavond naar het centrum samen met Scouting Bosgeest een groot Sinterklaas-smokkelspel te spelen. En de Bevers (5 t/m 7 jaar) kregen afgelopen zaterdagochtend bezoek van de Pietenbrandweer, nadat de Hoogtevreespiet niet meer van het dak af durfde.

Voor de Welpen (7 t/m 11 jaar) was het vorige weekend al feest, want zij bleven een weekendje slapen op het honk. Twee dagen lang was het thema ‘Wie is de Mol?’ en probeerde de welpen te achterhalen welke leiding de boel aan het saboteren was. Door goed mee te doen met spellen en speurtochten kon je het weten: Teun was de mol.

Jubileum
Scouting St. Jozef/Emerentiana wordt volledig gedraaid door vrijwilligers, die regelmatig bij elkaar komen als Stam ’85. Op 24 november 2015 opgericht door Harrie van Dijk om actief bij de groep te kunnen blijven, maar tegenwoordig is het vooral de perfecte manier om de band tussen leiding te versterken. Natuurlijk werd deze week (met champagne) vrolijk stilgestaan bij het dertigjarig bestaan.

En alsof dat nog niet genoeg komt het allergrootste feest er nog aan voor de scouting aan de Dr. Poelslaan. In 2016 bestaat de groep namelijk 70 jaar en daar wordt uitgebreid bij stilgestaan. Met een reünie en een heus jubileumweekend. Meer informatie volgt.

Wil je meer weten over deze scoutinggroep? Kom gezellig een keertje langs, want je bent van harte welo! Kijk voor meer informatie op www.hescohonk.nl.

Foto's PR