Datum: 02-06-2020 - 17:28
28
nov
'15

Scoutingverenigingen smokkelen op de Steeg.

Pepernoot ingrediënten en cadeautjes werden door middel van stoomboten door het dorpscentrum gesmokkeld door de scouts van Scouting Bosgeest en Sint Jozef - Emerentiana. Wel moest er opgepast worden voor de Pieten, kinderen of de Somalische Piraten. Die probeerden...

namelijk de goederen af te pakken.

Vrijdagavond om 19:00 uur verzamelden alle scouts (11 tot 15 jaar oud) uit Noordwijkerhout zich rond de Witte Kerk. Na de opening werden er groepjes gemaakt. Elk groepje moest een andere kleur pietenmuts knutselen, zo waren de groepjes herkenbaar. Na een korte speluitleg en het uitzetten van de posten kon het startsein gegeven worden.

Tussen het winkelend publiek op koopavond renden de jongens en meiden van post naar post met als doel zoveel pakjes te verzamelen. Pepernoot ingrediënten konden geruild worden tegen pakjes. Pakjes tegen Stoomboten en met Stoomboten kan je meer ingrediënten en pakjes tegelijk smokkelen. Ons dorp is natuurlijk heel veilig, toch moest er opgepast worden.

Pieten houden namelijk erg van pepernoten en zaten daarom achter de scouts aan. Kinderen zijn er ook volop en die willen graag pakjes afpakken. Ook was vrijdag plots een verdwaalde Somalische piraat in het dorp. Die had wel oren naar een mooie stoomboot. Gevaren genoeg dus.

Het was dan ook een hele prestatie van het winnende groepje om zoveel punten te verdienen. Rond 21:00 uur was de prijsuitreiking. De winnaars ontvingen de 'Oude goude schoen' bokaal uit handen van de leiding.

De gezamenlijke en geslaagde avond van de beide verenigingen werd afgesloten en de scouts gingen allen tevreden naar huis. De kinderen gingen naar bed, de Pieten terug naar Sinterklaas. Van de Somaliër is niks meer vernomen...

Foto's BON