Datum: 28-11-2022 - 16:59
22
nov
'15

Sinterklaas op bezoek bij de Zonnebloem. (update foto's)

Een middag waar de gasten van de Zonnebloem met spanning naar uitzagen. Door vrijwilligers was de grote zaal van het Victorhuis door vrijwilligers van de Zonnebloem feestelijk ingericht. Schalen met grote stukken speculaas en zwarte pietenchocolade in feestelijke kleuren...

Voorzitter Henk de Kleer vroeg in zijn openingswoord aan de gasten of ze er klaar voor zijn om Sinterklaas met zijn pieten te ontvangen. Echte zwarte pieten, voegde hij er aan toe. De 70 gasten en vrijwilligers gaven aan dat ze bijna niet konden wachten om Sinterklaas met zijn knechten te begroeten.

De voorzitter wist het zeker, ondanks het slechte weer waren ze nu op weg naar het Victorhuis. Maar voor het zover was trad eerst de 'bende van vier' op. Vier jongeren met een stukje swingende muziek. Ondertussen werd door vrijwilligers koffie, thee en chocolademelk uitgedeeld met de brokken speculaas en de chocolaatjes.

Terwijl de muziekinstrumenten van de 'bende van vier' stonden af te koelen volgde een optreden van het kinderkoor van de Victorkerk onder leiding van de dirigente mw. Tanja Klint. Ook nu ging jong en oud  goed samen. Een aandachtig luisterend publiek naar de soms ontroerende liedjes.

Het regenachtige weer had de Sint niet tegengehouden. Omringd door een schare aan jeugdige pieten schreed hij de zaal binnen en nam plaats in de grote Sinterklaasstoel. Sinterklaas gaf aan blij te zijn met zoveel aardige en lieve mensen in de zaal.

Wel kon hij zich nog als de dag van gisteren herinneren dat bij zijn bezoek vorig jaar een aankomend pietje een tikkeltje baldadig was en met een bal de mijter van zijn hoofd schoot. De Sint had hem voor alle zekerheid op de pietenschool achtergelaten om bij te leren.

Vorig jaar kreeg een van de gasten wol en breipennen van de Sint cadeau. Zij kwam nu met een pakje naar  de Sint. Na het voorlezen van het gedicht mocht de Sint het pakje openmaken. Wat was de Sint blij met de gebreide handschoenen en de warme sjaal.

Na een hapje en een drankje gaf de Sint aan dat hij heel veel pakjes voor de gasten had meegenomen. De pieten sjouwden de pakjes heen en weer door de zaal. Dat ging de Sint niet naar de zin. De pieten werden op het matje geroepen, op de pietenschool hadden geleerd de pakjes netjes te bezorgen.

Gelukkig kwam alles op orde en kreeg elke gast een pakje mee. Een adventskalender in de vorm van een huis met heel veel laatjes. Als deze laatjes waren door vrijwilligers gevuld met lekkernijen. Dagen werk is daar ingestoken.

Onder het zingen van de bekende sinterklaasversjes werd de Sint met zijn pieten door de enthousiaste gasten uitgeleide gedaan. Een bijzonder geslaagde Sinterklaasviering was de reactie van de vele gasten en vrijwilligers. En wederom dank aan alle mensen die hebben meegewerkt om deze gezellige Sinterklaasmiddag tot een succes te maken.

Foto's PR.