Datum: 01-06-2023 - 18:15
19
nov
'15

13 december nieuwe dienstregeling Arriva regio Duin- en Bollenstreek.

Op zondag 13 december 2015 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor trein en bus plaats. Ook in de meeste regio's waar Arriva het openbaar vervoer verzorgt worden wijzigingen doorgevoerd, zo ook in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden...

Rijnstreek en Midden-Holland.

Alle openbaar vervoerbedrijven kunnen wijzigingen doorvoeren voor de nieuwe dienstregeling, die geldig is van zondag 13 december 2015 tot en met zaterdag 10 december 2016. Door elk jaar gezamenlijk de dienstregeling te wijzigen, kan de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeterd worden door bijvoorbeeld betere aansluitingen aan te bieden.

Belangrijke wijzigingen
Reizigers kunnen alle wijzigingen in de dienstregeling raadplegen via de website arriva.nl/dienstregeling en voor informatie terecht bij de Arriva Stores in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden. De belangrijkste wijzigingen voor de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland zijn:

Van bijna alle lijnen in de regio veranderen de aankomst- en vertrektijden voor onder andere betere aansluitingen met treinverbindingen en andere buslijnen. Stadslijnen 5 (Leiden Centraal – Voorschoten) en 6 (Leiderdorp – Leiden Centraal) gaan op alle zaterdagen drie keer per uur rijden.

Om de reistijd naar het bedrijventerrein Rijnhaven en Molenwetering en de wijk Kerk en Zanen te verkorten rijden de stadslijnen 3 en 4 de hele dag om en om, uitgezonderd tijdens de spitsuren op werkdagen. In Haarlem rijdt lijn 50 op alle dagen overdag in beide richtingen langs de halte Dreef.

In de avonduren blijft deze lijn in de richting Leiden over de Wagenweg rijden. De lijnen 56 (Leiden Centraal – Leimuiden), 178 (Nieuwveen – Alphen aan den Rijn) en Qliner 385 (Noordwijk – Den Haal Centraal) krijgen een vakantiedienstregeling. In de ochtendspits rijdt lijn 147 om circa 07.15 uur een extra rit van Nieuwveen via Nieuwkoop naar Alphen aan den Rijn.

In de dienstregeling van lijn 165 Alphen aan den Rijn – Zoetermeer en lijn 177 Gouda – Zoetermeer worden de ritten op zondag tussen 12.00 en 20.00 uur omgezet naar vaste ritten. Momenteel rijden we deze ritten als een Belbus en dienen reizigers hun rit van te voren te reserveren.

Een aantal ritten van lijn 184 Nieuwveen – Alphen aan den Rijn buiten de spits worden uitgevoerd als een Belbus. Reizigers kunnen deze ritten telefonisch reserveren. In de spits wordt er altijd gereden. Daarnaast wordt de hele dienstregeling van deze lijn uitgevoerd met kleinere bussen.

In de middagspits op werkdagen gaat Qliner 365 vier keer per uur rijden tussen Leiderdorp Alrijne Ziekenhuis en Leiden Centraal. Reizigers kunnen minder ritten reserveren voor Belbus 510 tussen Poelgeest en Leiden Centraal.

Op arriva.nl/dienstregeling kunnen reizigers via de reisplanner meer informatie vinden over de vertrektijden en de nieuwe reismogelijkheden in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland.