Datum: 03-12-2021 - 04:27
18
nov
'15

Victor-senioren genieten van gezellige middag in het Victorhuis. (foto's)

Wederom werd voor de Victorianen van 76 jaar en ouder een feestmiddag georganiseerd. De 14e editie inmiddels en razend populair. Massaal stroomden de gasten het Victorhuis binnen, voor een middag van ontmoeting en gezelligheid. Ook de organisatiegroep had er weer echt zin in...

Enthousiast waren de voorbereidingen getroffen om de middag, dit jaar rond het thema ‘water’, gestalte te geven. Liedjes, sketches, dansen, van alles was verzonnen om de gezelligheid tot nog grotere hoogte te brengen. Na het overheerlijke gebak, met daarop heel toepasselijk een vis (in het water), werd door het zingen van het jaarlijkse welkomstlied de toon gezet voor een middag in watersfeer.

Een medley van zeemansliederen vulde het Victorhuis. Bij de klanken van de prima begeleiding op het keyboard was het meezingen door de aanwezige senioren goed hoorbaar. De regendans die daarop volgde was de dag ervoor nog goed geoefend en met succes, het water kwam met bakken uit de lucht. Ook nu hielden de senioren het niet droog! Water kletterde op de hoofden.

Vervolgens was er het uitbeelden en raden van spreekwoorden. Dit gaf veel hilariteit. De matrozensong werd prima neergezet en was het naast het gezellige lied een leuke groep matrozen die door de zaal stapten op weg naar het podium, om zich bij hun kapitein te voegen. Tussen alle liedjes en sketches door was er uiteraard ruimte voor ontmoeting en een babbel.

En ook een lekker hapje en drankje ontbraken deze middag niet. Na de traditionele bitterbal was het tijd voor de haven in vroegere tijden. Vrouwen wachten op hun mannen, die na lange tijd afwezigheid weer voor even thuiskwamen. ‘Neeltjes souvenir’ werd met veel verve neergezet en bij het verrassende slot steeg een luid lachen op uit de zaal.

Vervolgens werd met K3 en hun 'liefdeskapitein' het laatste programmaonderdeel ingezet. Diverse artiesten volgden, zoals bijvoorbeeld Willeke Alberti met haar Reisje langs de Rijn en Leen Jongewaard met Schipbreukeling. En omdat Sint Nicolaas die middag ook in Noordwijkerhout was gearriveerd, deed de Sint, samen met een pieterman, het Victorhuis nog even aan op een wel heel ludieke wijze.

Gezelligheid kent weliswaar geen tijd, maar toch naderde daarmee het einde van deze middag. Na het traditioneel zingen van het Noordwijkerhouts Volkslied en een woord van dank richting de aanwezige senioren voor hun gezellige en enthousiaste aanwezigheid, werd de feestmiddag toch echt afgesloten.

Even lekker lachen, fijn meezingen, een praatje, gezelligheid alom. Een jaarlijkse middag waar door senioren van de Victor met volle teugen van wordt genoten. Dit jaar was het wederom een succes en is er een woord van dank voor iedereen die deze middag op welke manier dan ook, mede mogelijk heeft gemaakt. En dan zeggen we: op naar de 15e editie in november 2016.

Foto's PR