Datum: 17-10-2021 - 02:11
17
nov
'15

Adopteer groen in uw buurt!

Bent u tevreden met het groen in uw buurt? Wilt u meer doen met uw buurtgroen? Mag de straat wat fleuriger? U kunt daar verandering in brengen door een stuk openbaar groen te adopteren. Hiermee helpt u uzelf en de gemeente. U kunt zelf, met familie of samen met buurtbewoners...

het groen op bepaalde locaties in uw buurt adopteren en onderhouden. U kunt hierbij denken aan plantenbakken, vakken en perken. Bij adoptiegroen kunt u in overleg kiezen voor zaden, planten en bloemen en deze schaft de gemeente voor u aan. U plant, verwijdert onkruid en afval en geeft water.

Behalve het aanbrengen van meer kleur en variatie in de directe leefomgeving, wordt ook de sociale betrokkenheid vergroot en komt er meer gezelligheid in de buurt. Adoptiegroen fleurt de buurt op!  

Hoe kunt u meedoen aan adoptiegroen?
*Kijk welke locatie u wilt adopteren en bedenk goed of u daar genoeg tijd voor hebt.
*Neem contact op met de gemeente en meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
*Een medewerker van de gemeente komt langs om de locatie te bekijken en om te bespreken wat de verdere stappen en mogelijkheden zijn.
*Maak een plan. Bedenk welk doel het adoptiegroen moet hebben en welke planten u nodig heeft. Wat voor soort bak, perk of vak moet het gaan worden?
*Samen met de gemeente wordt gekeken of het plan mogelijk is.
*Informeer uw buurtgenoten, zodat iedereen op de hoogte is wat u gaat doen.