Datum: 25-06-2021 - 15:24
17
nov
'15

Speeltuin De Duinrand hard aan het werk.

Speeltuin De Duinrand heeft te kampen met de gevolgen van zijn eigen succes. Doordat de speeltuin zo goed bezocht wordt, slijten de toestellen en ondergronden sneller dan voorzien. Dit betekent dat de speeltuin voor onbepaalde tijd is gesloten. Vrijwilligers gaan versneld...

een aantal veranderingen doorvoeren. Financieel heeft de speeltuin daarvoor steun gevonden bij de gemeente Noordwijkerhout, fondsen, sponsors en vele vrijwilligers.

Gelukkig hebben we onze vaste sponsoren, maar toch draaien we jaarlijks verlies. Door extra geld en middelen van incidentele sponsors zoals Piet van Haaster, de Werkwinkel en Brede School de Egelantier houden we het hoofd boven water.

Bovendien is de inzet van de grote groep vrijwilligers onmisbaar om de speeltuin open te houden. Dit betekent wel dat grote investeringen niet mogelijk zijn voor nieuwe toestellen of het verbeteren en verfraaien van de speeltuin.

Gelukkig is de gemeente Noordwijkerhout bijgesprongen voor het groot onderhoud van het fort, zodat dit monumentale speeltoestel behouden kon blijven. Door de hulp van de gemeente zijn voor de speeltuin ook de deuren geopend om fondsen te werven. Fondsen eisen namelijk dat meerdere partijen bijdragen aan een project.

Mede door Miranda Zuidervaart (Fondsbron) hebben we een substantieel bedrag binnengehaald voor groot onderhoud. We kunnen daardoor bijna alle speeltoestellen voorzien van een gecertificeerde, valdempende ondergrond.

Maar ook  de kozijnen van het huisje kunnen worden vervangen. Hierdoor moet de speeltuin wel tijdelijk op slot. In de loop van 2016 gaat De Duinrand weer open voor iedereen. Zie www.speeltuindeduinrand.nl of volg ons op facebook.

 

Foto's PR