Datum: 20-09-2020 - 19:44
15
nov
'15

VVSB stijgt door winst in slotfase naar plaats 2.

VVSB heeft voor de tweede week op rij gewonnen in de zondagse topklasse. Nadat vorige week Hercules met 0-3 opzij werd gezet, wonnen de Noordwijkerhouters nu van SWZ Boso Sneek. Tommy Bekooij opende de score voor VVSB, nadat SWZ Boso Sneek al een strafschop....

had gemist. De tweede strafschop maakte de Friezen wel, waarna Frans van Niel in de blessuretijd de winnende treffer maakte.

VVSB opende sterk en had met Serbony in de eerste minuut al een mogelijkheid. In de 10e minuut sneed Tommy Bekooij naar binnen, maar schoot de aanvaller van VVSB recht op de handen van doelman Kevin van der Meulen.

Ook SWZ Boso Sneek beet al vroeg van zich af en had in de gebroeders Derguti twee handenbinders voorin. De oudste van de twee, Erolind, zag zijn schot gekeerd worden door Ronald van der Meer. De jongste, Getuar, schoot wild over.

In de 39e minuut mocht Daniel Zwart aanleggen voor een vrije trap. De bal van de verdediger belandde in de muur, waarna scheidsrechter Cairo een strafschop zag voor hands. Diezelfde Zwart mocht hierdoor gaan aanleggen van elf meter, maar zijn strafschop werd gered door Ronald van der Meer.

VVSB startte goed in de tweede helft en had vele kansen. Echter was het doelman Van der Meulen die zijn ploeg op de been hield na inzetten van Maikey Parami, Jordy Zwart en Giovialli Serbony. In de 63e minuut was doelman Van der Meulen kansloos nadat Bekooij de bal vanaf links over de doelman heen schoot.

Een paar minuten kon VVSB genieten van deze voorsprong, want al snel kregen ze opnieuw een strafschop tegen. Ronald van der Meer haalde aan de zijkant van het strafschopgebied een Sneekse aanvaller neer, waardoor scheidsrechter Cairo opnieuw een strafschop gaf. Nu stond Erolind Derguti achter de bal, raakte doelman Van der Meer de inzet nog wel, maar schoot de aanvaller hard genoeg raak.

Diezelfde Derguti raakte een paar minuten later nog de paal. VVSB wisselde aanvallend en bleef druk zetten op de Friezen. Serbony had in de 86e minuut een enorme kans op de 2-1, maar de spits van VVSB schoot via de paal naast.

In de blessuretijd haalde VVSB alsnog de volle buit binnen. Jubilaris Frans van Niel, hij speelde vorige week zijn 200e wedstrijd voor VVSB, schoot hard en laag op het doel van Sneek. Doelman Van der Meulen was kansloos en Sportpark de Boekhorst slaakte een zucht van verlichting.

VVSB - SWZ Boso Sneek 2-1: 63' Bekooij 1-0, 67' E. Derguti (p) 1-1, 90' Van Niel 2-1.

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (67' De Rijk), Ruigrok (75' Tavilla), Van Niel, Parami, Serbony (90+1' S. van der Slot), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg

Stand per 15-11-2015.