Datum: 01-10-2023 - 17:20
19
nov
'15

Nieuw Prinsenpaar Munnekeweij 'Prinses Elisabeth en Prins Picasso' onthullen nieuw aquarium.

Sinds zaterdag 14 november jl. staat er weer een nieuw aquarium in de Tuinzaal van het Zorgcentrum Munnekeweij. Vanuit de oude locatie aan de Schippersvaartweg was het aquarium mee verhuisd naar de Via Antiqua. Na een lange reeks van jaren bleek deze dat deze...

vissentuin vervangen moest worden. Medewerkers van HANO leek het een goede gedachte om in het kader van het 50 jarig bestaan van deze dierenspeciaalzaak zaak, iets te doen voor de cliënten van Munnekeweij. De keus werd snel gemaakt en in een goede samenwerking met de Stichting Vrienden van Munnekeweij kon gewerkt worden aan vervanging.

De afgelopen weken hebben medewerkers Björn, Pim en Shanna, samen met eigenaar Harry Aartman zich bezig gehouden met ontwerp, samenstelling vissenbestand en planten en stapsgewijs het aquarium weer gevuld. Het resultaat mag er zijn , een volledig nieuw aquarium ingericht naar de nieuwste maatstaven op het terrein van duurzaamheid kon worden afgeleverd.

Inmiddels het project afgerond en staat het aquarium weer te pronken op een nieuw en hoger meubel. Het kan dus weer bewonderd worden. Het blijkt namelijk dat naast (klein)kinderen van cliënten  het aquarium ook mag rekenen op bezoekers van het Gezondheidscentrum die vaak even om een hoekje komen kijken.

De stichting Vrienden van Munnekeweij is namens de cliënten de HANO bijzonder erkentelijk voor de bijdrage aan de realisatie van dit project, waarbij Harry Aartman van de HANO ook nog eens het aanbod deed, de onderhoudskosten in het eerste jaar voor zijn rekening te willen nemen.

Het pas benoemde Prinsenpaar van Munnekeweij, Prinses Elisabeth en Prins Picasso (Bep en Piet Houwaart) waren graag bereid de openingshandeling voor hun rekening te nemen door het nieuwe aquarium te onthullen.

Prinses Elisabeth & Prins Picasso nieuw Prinsenpaar Munnekeweij.
Prinses Elisabeth van de Munnekeweij heet in het dagelijks leven Bep Houwaart en is op 28 april 1937 geboren in Leiden. Ze is in Rijnsburg opgegroeid als jongste van 5 kinderen. In 1956 is ze getrouwd met Piet Houwaart, die nu als Prins Picasso door het leven gaat, en uit Noordwijk kwam. In 1957 werd Loes hun dochter geboren en na 2 jaar in Rijnsburg te hebben gewoond is het gezin naar Noordwijkerhout verhuisd.

Ze kwamen te wonen in de nieuwe flat aan de Viaductweg. Piet vaarde in die tijd en Bep reed vaak op haar Solex naar Rijnsburg. In 1961 werd Arjan geboren en stopte Piet met varen. Bep deed werk in de huishouding en ging later bij Restaurant Zegers werken, de zaak die zoon Arjan van de familie Zegers had overgenomen.

Het nieuwe prinsenpaar heeft 4 kleinkinderen waar ze heel veel hebben opgepast. Bep heeft ook veel genaaid en gebreid voor ze, dat was wel haar hobby. Ze houd van gezelligheid en woont nu al weer een poosje in de Munnekeweij.

Ze hebben ook in de Meeuwenlaan gewoond maar door de gezondheid van Bep hebben ze het huis verkocht en zijn verhuisd naar een zogenaamde inleunwoning. Daar woont Prins Picasso nog steeds en Prinses Elisabeth dus op een verpleegkamer. Toch heel fijn samen nog onder 1 dak.

Zoon Arjan is in 2007-2008 ook Prins geweest maar dan bij de Kaninefaaten, hij ging als Prins Jan Kwiezien door het leven. BON wenst Prinses Elisabeth en Prins Picasso een hele leuke carnavalstijd toe in de Munnekeweij!

Foto's BON