Datum: 25-09-2023 - 06:21
16
nov
'15

Prins Bombardon & Prinses Pecunia het 51ste Prinsenpaar der Keiebijters. (update foto's)

Zondagmiddag 15 november was het de beurt aan carnavalsvereniging de Keiebijters om als laatste in Kokkerhout, hun nieuwe Prinsenpaar te presenteren aan het nieuwsgierige publiek. Allereerst werd er afscheid genomen van het 50e Prinsenpaar, Prins Stone en Prinses Jagger...

Zij zijn voorgegaan in een prachtig carnavalsjaar en hadden nog graag een jaartje doorgegaan maar The Rolling Stones zongen het al vele malen 'You can’t always get what you want'.... Er was nog wel een verrassing voor Prinses Jagger, de enige echte Mick Jagger, Keith Richard en Ron Wood traden net als bij de bekendmaking nog eenmaal op maar nu met het nummer 'The end'.

Prins Stone werd bij zijn afscheid ontdaan van zijn prinselijke versierselen en daarna mocht hij gelijk weer aan het werk. Hij nam gelijk zijn eerdere taak als ceremoniemeester weer op en kreeg de microfoon van ceremoniemeester Ronald Kat.

Na optredens van de dansmariekes betraden de Keietoeters het podium. De dames in galajurken, de heren in zwart pak. Het was meteen duidelijk, de Prins of Prinses is dit jaar een muzikant (of andersom natuurlijk) Verwarring alom waarbij de ceremoniemeester op zoek moest naar de juiste man/vrouw.

Een muzikale test moest uitsluitsel brengen, er werd een bariton aangereikt en de kapelleden werden gevraagd hier een lied op te spelen. Helaas kon er maar 1 lid van de kapel een fatsoenlijk lied uit dit instrument halen, een prachtig Sinterklaas lied klonk door de zaal.

De nieuwe Prins was gevonden en men wilde al beginnen met het omhangen van de cape toen de bariton opnieuw klonk, dit keer geen Sinterklaas maar een carnavalesk lied. Tja, daar zoeken de Keiebijters natuurlijk naar, een feestnummer!

De man die dit lied ten gehore bracht was Sjoerd Beelen, op de vraag of hij de nieuwe Prins van de Keibijters was antwoordde hij volmondig JA! De nieuwe Prins werd met gejuich begroet en de euforie werd nog groter bij het bekend maken van zijn Prinses, zijn moeder Corina Beelen. Zij zullen het carnaval bij de Keiebijters voorgaan als Prins Bombardon en Prinses Pecunia.

Prins Bombardon speelt sousafoon bij de Keietoeters, Bombardon is een ander woord voor Ringbas, de naam behoeft dus geen verdere uitleg. Hij werkt in het dagelijks leven als leerling persoonlijk begeleider bij Raamwerk locatie Zeehos in Katwijk.

De nieuwe prins heeft als hobby musiceren bij Drumfanfare Altesa en natuurlijk de Keietoeters. ook schuwt hij niet om blaaskapel NixDus te ondersteunen als invaller en heeft hij met St Jeanne d’Arc deelgenomen aan het laatste WMC in Kerkrade. Op BlikopNoordwijkerhout waren afgelopen zomer zijn ervaringen bij de vierdaagse van Nijmegen te lezen.

Prinses Pecunia is penningmeester van de Keiebijters, het Latijnse woord Pecunia betekend geld dus ook deze naam is bijna vanzelfsprekend. Zij werkt in het dagelijks leven als assistent controller bij technische groothandel Mastermate in Delftgauw.

Sinds januari 2015 zijn zij geëmigreerd uit De Zilk en wonen aan de Hortus (Mossenest) in Noordwijkerhout. Als kleinzoon en dochter van Prins Frans en Prinses Nellie, het 20e Prinsenpaar der Keiebijters, is carnaval met de paplepel ingegoten.

Nu het Noordwijkerhoutse kwartet Prinsenparen bekend is blijkt dat Prinselijke geboortegrond het meest vruchtbaar is in De Zilk, Prins Habilem der Kaninefaaten, Prins Florus der Duinknijnen en Prins Bombardon der Keiebijters, geboren Zilkers, ze zijn er groos mee!

Update 74 foto's BON. (meer foto's kunt u binnenkort vinden bij Marc vd Molen of bij JP/Snapshot)