Datum: 02-10-2023 - 17:09
15
nov
'15

Prins Geer en Prins Goor het nieuwe 'Prinsenpaar' der Tulpkabouters. (foto's)

De Tulpkabouters gaven onlangs aan dat de kogel door de (Witte) kerk was en dat we van deze jonge carnavalsvereniging een nieuw Prinsenpaar konden verwachten.! De bekendmaking van de 2e Prins der Tulpkabouters was op zaterdagavond 14 november in Café van der Geest...

Op deze avond werd onder klanken van Nix Dus met de allerlaatste polonaise, afscheid genomen van het eerste prinsenpaar ooit, Prins Tulpie (Jaap van Eeden) & Prinses Ferrari (Christa van de Vlugt).

De nieuwe Prinsenparen van de Duinknijnen, Kaninefaaten en het nog oude Prinsenpaar der Keiebijters waren getuigen van bekendmaking van het nieuwe 'Prinsenpaar'....

Als eerste was daar en hoe kan het ook anders in deze tijd....Sinterklaas en Zwarte Piet. Ook zij namen deel aan de stunt bij de bekendmaking, waarbij President Bart Vreeken het hoogste woord had. De dansmariekes gaven een showdans voor een vol Café van der Geest en plotseling was daar de nieuwe Prins der Tulpkabouters Dirk van der Voort (alias Dirk Deurmat).

De Tulpkabouters houden wel van een stuntje en daarom werd Sinterklaas ingewisseld voor nog een tweede Prins Roel Slot en dat is natuurlijk nog nooit voorgekomen in de Kokkerhoutse carnavalsgeschiedenis. Maar met de bekendmaking van twee Prinsen blijft de woordkeuze gewoon standhouden dat er een nieuw tweede 'Prinsenpaar' bij de Tulpkabouters is.

Natuurlijk zijn er ook passende namen voor de twee nieuwe prinsen, Roel Slot (25) als Prins Geer en Dirk van der Voort (25) gaat als Prins Goor door hun carnavalsleven van een jaar. De vier adjudanten zijn Bart van Zonneveld en Jan van Eeden en gelukkig zijn er toch ook dames van de partij en dat zijn Anouk Noordman en Jennifer van de Woude.

75 Foto's BON.