×

Attentie

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/9473
14
nov
'15

Sinterklaas en Zwarte Pieten op de fiets naar het centrum van Noordwijkerhout. (foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar met een echte stoomboot vol met zwarte (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Floor Vink ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden wachten op de aankomst...

van de Goedheiligman. Heel even leek de regen spelbreker te worden maar vlak voordat Sinterklaas aanlegde werd het gelukkig droog.

Na de ontvangst op de kade vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, heel sportief op de fiets naar het gemeentehuis in het centrum van Noordwijkerhout. Daar werd Sinterklaas hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens liep Sinterklaas met al zijn Pieten lekker rustig door het dorp, nou ja rustig, ondanks het koude weer met een paar spetters was het hartstikke druk. Maar ja er was dan ook van alles te doen in het dorp, georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

De Sint liet zich ook van zijn sportiefste kant zien door verschillende keren deel te nemen aan de spelletjes. Onder het motto zet 'iedereen in beweging', was er samen met 7 verenigingen van Noordwijkerhoutse/Zilkse bodem een parcours uitgezet, waar kinderen samen met Sinterklaas en de Zwarte Pieten aan allerlei sportonderdelen konden meedoen.

De volgende sportieve verenigingen gaven de kinderen de kans om lekker te bewegen: St. Jeanne d’arc met de twirlgroep, Basketbalvereniging The Jump, de Zwemvereniging, Tennisvereniging de Boekhorst, Gymvereniging Gios, Dansvereniging Van Nispen en Handbalvereniging Northa.

 

Ook konden de kinderen in het centrum van het dorp een ritje op een pony maken. Maar het belangrijkste van vandaag, de Sint is weer in het land en we mogen onze schoen weer zetten....

143 foto's BON.

{gallery}9473{/gallery}