Datum: 03-06-2020 - 20:31
14
nov
'15

Goed bezochte Sint Maartenviering met lampionnenoptocht. (foto's)

De organisatie was zeer verheugd met de grote opkomst afgelopen woensdag in de Sint Victorkerk. De kerk was goed gevuld met kinderen en hun ouders. De kinderen allen vergezeld van een lampion waren in afwachting van de optocht. Pastoor Goumans ging de kinderdienst...

voor in woord en gebed en samen met het kinderkoor St Victor werden bekende en minder bekende liedjes gezongen over Sint Maarten. Maar wie was nu eigenlijk die Sint Maarten? In het verhaal dat gelezen werd door Kjeld, die avond gekleed als Romeinse soldaat konden de kinderen dat horen.

Martinus was een Romeinse soldaat, die een dakloze man hielp, door zijn eigen mantel in twee stukken te snijden en deze te delen met hem. Later werd hij hiervoor heilig verklaard en telkens op 11 november vieren wij zijn feest.

De kleurplaatwedstrijd werd gewonnen door Tim, Renske en Manouk, zij mochten die avond voorgaan in de optocht langs de deuren. Door met hun lampion in de hand en het zingen van liedjes probeerde zij met de andere kinderen het licht en gezelligheid over te brengen in de straten van de victorwijk. Uiteraard kregen zij een snoepje als beloning.

De werkgroep organiseert op 29 november een 1e adventviering in de St Victorkerk. Om 10.00 uur start de viering, ook dan zijn wij vol van verwachting van een andere Goed Heiligman. Kom gezellig met papa en mama naar de kerk en kijk of doe mee met de gios gympietjes.

Ook is er een heuse cupcake bakwedstrijd. Wie versiert de mooiste cupcake. Kijk voor meer info op onze facebookpagina, klik hier.

Foto's PR