Datum: 03-06-2020 - 00:13
10
nov
'15

Scouts helpen de natuur een handje met natuurwerkdag.

Hakken, zaggen, en zaadgranaten maken. Dat was een greep uit de activiteiten die de scouts van Scouting Bosgeest ondernomen hebben afgelopen zaterdag. Ook heeft de scouting via de Rabobank Clubkas actie een mooi bedrag gekregen om nieuw materiaal voor de natuurwerkdag...

aan te schaffen.

Donderdag was de uitreiking van de Rabobank clubkasactie in de Muze. Scouting Bosgeest ontving hier het fantastische bedrag van € 5000,00 Dit geld kan de scouting onder andere goed gebruiken voor nieuwe bijlen, zagen en ander materiaal wat gebruikt kan worden tijdens de Natuurwerkdag.

Zaterdag was het dan ook de jaarlijkse Natuurwerkdag. De verkenners, jongens tussen de 11 en 15 jaar oud, hielpen weer een handje mee om bomen te kappen in het Leeuwenhorstbos. Hiermee werd de eigen houtvoorraad aangevuld en de overwoekerende Amerikaanse Vogelkers teruggedrongen.

De welpen, jongen tussen de 7 en 11 jaar oud, gingen dit jaar ook aan de slag voor de Natuurwerkdag. Ze maakten van een mengsel van klei, compost en zaad, Guerilla Gardening zaad granaten. Guerilla Gardening is een fenomeen uit de grote steden in Amerika.

Mensen planten zelf zaden en planten om de stad wat op te vrolijken. Met de granaten die ze zelf maken kunnen ze onbereikbare, braak liggende stukken grond bestoken met zaadjes. En dat kunnen de welpen in Noordwijkerhout natuurlijk ook.

Daarnaast werd vorige week bekend gemaakt dat de vrijwilligers van Scouting Bosgeest genomineerd zijn als Noordwijkerhoutse vrijwilligersgroep van het jaar. Iets waar zij erg trots op zijn. Door de nominatie zijn de vrijwilligers van Scouting Bosgeest nog gemotiveerder om elke zaterdag weer een uitdagend scouting programma te verzinnen voor de jeugdleden.

Foto's PR