09
nov
'15

Een overheerlijke bijeenkomst van Couscous & Appelmoes. (foto's)

'Pakketjes van vlees in koolblad? Geen probleem, rolletjes kennen wij in de Marokkaanse keuken ook hoor!' Een fragmentje uit de vergadering van afgelopen maandag. Bij Sanne aan tafel werd het menu voor Couscous & Appelmoes 3 bepaald. Stille getuige was een joekel...

van een Pools kookboek dat af en toe even werd opengeslagen voor de broodnodige inspiratie. Agnieszka, Magda en Kasia zijn Noordwijkerhouters en van Poolse origine. Zij bepaalden deze keer met ons het menu. En dat gaat zoals dat gaat bij Couscous & Appelmoes: met een grote pot thee en veel gekakel!

Met bergen boodschappen belandden we op zaterdagochtend bij de KTS in Voorhout en dat is nieuw. We hebben de knusse keuken van de X-out verruild voor de professionele keuken van deze locatie van het Teylingen-College. Krijgen de meiden het hoog in de bol? Geenszins, maar meer ruimte en faciliteiten, dus dankbaar!

Sako en Ina Hoekstra hadden zich voor deze editie aangemeld om te helpen. Sako in de keuken en Ina op locatie. Wat is het leuk om te zien hoe gemakkelijk mensen inschuiven en de handen uit de mouwen steken!

Voor deze editie ’popten we op', op de bovenverdieping van de kleurrijke Regenboogschool! Die verrassing viel goed bij onze gasten. 'Wat een leuke school, ik loop hier anders alleen in en uit om te stemmen.' Ja, zo kom je nog eens ergens! Veel dank gaat deze keer dan ook uit naar Carola de Groot en Jenny Brama. Niets was hen te veel om te zorgen dat wij een prachtig restaurant konden neerzetten.

Rond zessen waaiden alle gasten, op deze extreem warme novemberdag, naar binnen en konden we genieten van een heerlijk driegangen menu. Vooraf: bietensoep met gevulde pannenkoek en in het Pools heet dat barszcz czerwony z nalesnikiem z grzybami.

Het hoofdgerecht was golabki en dat zijn koolrolletjes in tomatensaus. Hier aten we een frisse salade bij: salatka z marchewki. Het nagerecht was een pavlova met slagroom en rood fruit en een borreltje ernaast wat 'Omaatjes likeurtje' heet.

Dat toetje was dus er trouwens bijna niet geweest hoor want, zo zeiden de Poolse ladies: 'Dat doen wij alleen bij feestjes.'  Toen riepen wij natuurlijk in koor: 'Couscous & Appelmoes....DAT IS EEN FEESTJE!. Het was weer een topavond met mooie ontmoetingen en leuke verrassingen. Dus nagenieten en door naar de volgende editie.

Voor wie ons nog niet kent: het concept van Couscous & Appelmoes is dat iedereen mee kan doen. Je kunt je aanmelden als chef, kok, gastvrouw/ gastheer of als gast. Het team bepaalt met elkaar het driegangen menu en met vereende krachten zetten zij dit in elkaar. De gasten worden verrast qua maaltijd en horen op de ochtend van hun bezoek pas waar ze ’s avonds zullen gaan eten.

 

De locatie is een bijzondere, leuke of verrassende plek in onze gemeente en wordt omgetoverd tot een restaurant. De kosten voor een driegangen menu met een drankje bedragen 15 euro. Chef, koks en bediening eten gratis mee en schuiven aan bij de gasten. In totaal kan de crew van 10 man ongeveer 30 gasten ontvangen.

Wil je, in welke vorm dan ook, een keer bij ons aansluiten, of weet je een geweldige locatie waar wij mogen ‘oppoppen’, bezoek ons dan op Facebook onder Couscous&appelmoes of lees mee op couscousenappelmoes.blogspot.nl.

Foto's pr.