Datum: 02-06-2020 - 22:45
04
nov
'15

Weekendkampen Scouting Bosgeest groot succes

Afgelopen weekend zijn zowel de esta’s, welpen als padvindsters van Scouting Bosgeest op weekendkamp geweest. Het waren gave kampen en de jeugdleden hebben genoten van de activiteiten en tijd met elkaar. Buiten het kamp in de zomervakantie, organiseren de speltakken...

gedurende het jaar weekendjes weg om de binding in de groep sterker te maken. Om kinderen (en ouders!) te laten wennen hoe het is om van huis weg te zijn maar vooral om meer tijd te hebben om avonturen te beleven. Vaak komt er tijdens zo’n kamp niet veel van slapen terecht, vanwege avondspellen en grote lol in de slaapzaal.

De welpen, jongens tussen 7 en 10 jaar, bleven een nachtje in het eigen clubhuis slapen. Hun kamp stond in het teken van koken. Van een menu maken, boodschappen doen tot de maaltijd serveren: het kwam allemaal aan bod. Aan het eind van het weekend hadden alle 15 kinderen hun kookbadge verdiend en dat werd gevierd met een middagje in de indoorspeeltuin in Leiderdorp.

De esta’s hadden een kamp met als thema ‘Ruimte’. De 15 meisjes tussen 7 en 10 jaar bezochten de Space Expo in Noordwijk waar zij een rondleiding kregen, een speurtocht deden, ruimtepakken mochten passen en ook nog waterraketten mochten afschieten. Het was een groot succes. De esta’s bleven ook in het clubhuis in Noordwijkerhout slapen, maar voordat zij naar bed gingen hebben de meiden meegedaan aan een spannend avondspel in het bos.

De 15 padvindsters, meisjes tussen 11 en 15 jaar, bleven twee nachten in een clubhuis in Den Haag. Zij hebben een GPS tocht gedaan door het Zuiderpark, waarbij zij diverse opdrachten moesten doen. De volgende dag stond in het teken van een foto-speurtocht door Den Haag die eindigde bij Madurodam. Uiteraard werd er een bezoek aan deze attractie gebracht. De meiden konden ‘s avonds even uitrusten bij een filmpje, waarna zij in het donker een smokkelspel deden.

Alle kinderen hebben een leuk weekend gehad en gingen uitgeput en vol verhalen terug naar huis.

Scouting Bosgeest heeft elke zaterdag opkomst in het clubhuis aan de van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout. Nieuwe leden zijn welkom om een keer te komen kijken. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.facebook.nl/scoutingbosgeest.

Foto's PR