05
nov
'15

Vraag het maar aan de postbode, zei hij……

Kent u dat? Het ondragelijke jaloerse gevoel als er een vreemde man of vrouw in je huis rondloopt, terwijl u er zelf niet bij bent maar uw partner wel? Dit seizoen start Toneelvereniging ODI met een leuke komedie over dit onderwerp en het stuk heet 'Vraag het maar aan de postbode’

Paul Van Uffelen (Alex Duivenvoorde) is een goede advocaat. Hij heeft samen met zijn vrouw Kristel (Mandy Wolvers) een goed leven.  Ze komen niets te kort. Laten we dat alsjeblieft zo houden… Kristel wil heel graag een kind. Paul daarentegen absoluut niet. Als god zou willen dat er meer kinderen op de wereld zouden komen, dan had hij de snelwegen wel breder hebben gemaakt…

Paul laat zich stiekem steriliseren door dokter Erik (Rob Dorst) tijdens een zakenreisje naar Parijs. Erik blijft het een rotstreek vinden, maar besluit toch door te gaan met de vasectomie van Paul. Kristel weet dit niet, maar als na 2 maanden Kristel dan toch ineens zwanger blijkt te zijn, is er reden genoeg voor Paul om iedere man als verdachte aan te merken. Zo is daar Ludo de schilder (Piet Brama).

Een jeugdvriend van Kristel die de ineens, onaangekondigd de keuken komt schilderen. Ludo is zo verslaafd aan koffie dat zijn vrouw Rita (Sandra  Groot) zich afvraagt wat hij doet met al die koffie. En we hebben natuurlijk Karel de postbode (Hans van Gijlswijk) die om de havenklap zomaar binnen komt lopen voor een borrel. Als Paul dat niet meer pikt en hem de straat op stuurt, komt zijn vrouw Jose (Debby Verhoek Janssens) hoogstpersoonlijk verhaal halen.

Als Kristel regelmatig telefonisch contact heeft met haar gynaecoloog, dokter van der Wiel (Jeroen Kortekaas) heeft Paul al 3 potentiële verdachten die zijn vrouw zwanger zouden hebben kunnen maken. Hoe al deze taferelen zullen aflopen kunt u zelf komen aanschouwen op vrijdagavond, 20 november en zaterdagavond 21 november in De Schelft in Noordwijkerhout.

ODI speelt dit leuke stuk de laatste keer op zaterdagavond 28 november in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk. De beide zalen gaan 19:30 uur open en alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur.

 

Kaartjes zijn 8 euro per stuk en zijn te reserveren op de website: www.toneelverenigingodi.nl of zijn te koop bij Wagenaar & van Halem en de VVV in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom.

Foto pr.