Datum: 16-08-2022 - 05:34
29
okt
'15

Parochie St. Jozefkerk viert 7 en 8 november het feest van Sint Maarten.

Zaterdagmiddag 7 november om 15.00 uur houdt Hein Stufkens in de Maasgaarde bij de Sint Jozefkerk de Sint Maartenlezing met als titel: Ikonen van Barmhartigheid: over sint Jozef, sint Maarten en Franciscus.  Hein Stufkens (1947) filosoof, schrijver, dichter, leraar...

werd bekend als auteur van boeken over zingeving en spiritualiteit. Hij schreef o.a. over het zevenvoudige pad van Franciscus van Assisi en over paus Franciscus, de weg van eenvoud. Maar ook schreef hij een ketterse katechismus als schets van een spiritualiteit voor morgen.

De lezing zal ongeveer drie kwartier duren en aansluitend is er gelegenheid tot gedachtewisseling. Natuurlijk heffen we ook het glas op Sint Maarten, sinds 2012 de patroon van de parochie in Bollenstreek Zuid.

Zondag 8 november om 10 uur viert de parochie in de Jozefkerk het feest van Sint Maarten. Pastoor Goumans zal daarin de voorganger zijn, vergezeld van het hele pastorale team. Vanuit Voorhout zal de ikoon van St. Maarten en de doopoorkonde de kerk worden binnengedragen om daarmee aan te geven dat de Jozefkerk een jaar lang Hoofdkerk van de parochie wordt.

Dit allemaal in aanloop naar nog veel meer bijzondere gelegenheden en activiteiten waarmee de Jozefkerk in 2016 haar 100-jarig bestaan viert! Het motto voor dit jubileumjaar zal zijn “Van Noodkerk naar Hoofdkerk” en barmhartigheid zal als een rode draad door alles heenlopen.

Foto PR en BON (Jozefkerk).