Datum: 28-09-2023 - 00:31
28
okt
'15

Sint is goed bezig.

Van onze verslaggeefster Maartje van Bewegen: Na een eerder bericht op deze website over de gezondheid van Sinterklaas, heeft onze verslaggeefster de stoute schoenen aangetrokken en is afgereisd naar Spanje naar het paleis van Sinterklaas. Dit was niet de eerste keer...

dat onze verslaggeefster daar naar toe is geweest, want vorig jaar heeft ze ook al een bezoek gepleegd aan Sinterklaas. Die toen nog volledig gezond was en die het niet kon laten iedere dag in de bakkerij van de Pieten alle lekkere dingen te proeven. Het is een echte snoepert die Sint. 

Maartje Beweeg:
Maar toen ik dit jaar aan kwam was het allemaal anders, waar vorig jaar nog overal schaaltjes met pepernoten en schuimpjes stonden, zag je nu bakjes met komkommer, wortel, tomaatjes en radijsjes staan. Nee niet voor het paard, maar voor de Sint. Dit alleen maar om te voorkomen dat de Sint geen trek krijgt in de pepernoten of iets anders lekkers.

Maar wat ik nog nooit gezien had, was de Sint die aan het hardlopen was en op een roeitrainer zat. Toen ik de Sint naar zijn gezondheid vroeg, verklaarde hij dat het iedere dag iets beter gaat. ‘Ik ben nog wat te zwaar en nog niet zo lenig en mijn conditie is ook nog niet alles, maar het gaat echt iets beter.

Dus als ik zo door ga, kan ik zonder probleem naar Nederland toe. Maar ik heb natuurlijk wel trek in de lekkere dingen uit de bakkerij, maar de Pieten houden de deur op slot en Ik mag er niet meer naar binnen’, zei de Sint.

Eigenlijk wel een beetje zielig voor de Sint. Hij is zo verzot op al die lekkere spullen en er niets van mogen eten. ‘Maar als ik straks 10 kilo lichter ben dan mag ik vast wel een handje pepernoten en een stukje marsepein’, zei de Sint, toen hij zijn weg vervolgde om nog maar eens een rondje rond het sportveld te lopen.

Nog een paar dagen en Sinterklaas zet weer voet aan land in Noordwijkerhout. Om 13.30 uur arriveert de Sint met zijn Pieten met de boot aan de oude haven achter de Schelft. Dan stapt hij in de koets …… of toch niet?

Want misschien willen wij wel dat de Sint op een sportieve manier naar het Gemeentehuis komt. Tenslotte zegt hij weer volledig beter te zijn, maar van de Hoofdpiet heb ik gehoord dat het heel belangrijk is dat Sint blijft bewegen, ook in de tijd dat hij in Nederland is.

Dus misschien bedenken wij wel iets dat de Sint zelf moet doen. Je moet in ieder geval komen kijken bij de haven, want het wordt vast een bijzonder spektakel. Ook worden er 4 hulppieten gekozen die met de Pieten mee mogen lopen en pepernoten uit mogen delen aan alle kinderen van Noordwijkerhout. Vele kinderen hebben al tekeningen en brieven ingeleverd bij het VVV om hulppiet te worden.

Gelukkig hebben wij ook dit jaar weer de sportverenigingen uitgenodigd om spelletjes te doen in het dorp, t.w. St. Jeanne d’arc met de twirlgroep, Basketbalvereniging The Jump, de Zwemvereniging, Tennisvereniging de Boekhorst, Gymvereniging Gios, Dansvereniging Van Nispen en Handbalvereniging Northa.

Wij willen allemaal zien dat Sinterklaas ook kan sporten. En misschien haalt Sinterklaas net als jullie wel zijn eerste Pietendiploma. Want volgens de Pieten heeft hij dit diploma nog nooit gehaald. Dat zou toch wel bijzonder zijn, Sint die zijn Pietendiploma in Noordwijkerhout zal proberen te halen.

 

Kom naar het dorp op zaterdag 14 november, haal je deelname formulier op bij het VVV, moedig de Sint aan en doe mee aan de leuke spelletjes.

Programma zaterdag 14 november 2015.

Intocht Sinterklaas:
- 13.30 uur - ontvangst Sinterklaas aan de Schelftweg in Noordwijkerhout
- 14.15 uur - ontvangst bordes Gemeentehuis door de Burgemeester
- 14.30–16.00 uur - spelletjes in dorp o.l.v. de sportverenigingen in Noordwijkerhout i.s.m. Sinterklaas en de zwarte Pieten.

Foto's BON.