Datum: 16-05-2022 - 10:28
28
okt
'15

Voorrondes NK schoolbowlen voor basisscholen van Noordwijkerhout en De Zilk.

De leerlingen van groep 7 en 8 uit Noordwijkerhout en De Zilk hebben de afgelopen weken de kans gekregen om onder schooltijd kennis te komen maken met de bowlingsport. Onder leiding van een gediplomeerde trainer van Bowlingvereniging Noordwijkerhout hebben de...

leerlingen een uur lang training gekregen. Hierbij leerden ze de bal beter op de baan te houden en hoe ze weer kans hebben op een strike of spare.

Deze clinic onder schooltijd is een samenwerking tussen  Bowlingvereniging Noordwijkerhout en de sportcoach jeugd van Noordwijkerhout In beweging als voorbereiding op de komende voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Schoolbowlen (NKS).

De voorrondes van het NKS worden dit jaar voor de 18de keer georganiseerd door de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). De uitvoering ervan is echter volledig afhankelijk van de vrijwillige inzet van leden van Bowlingvereniging Noordwijkerhout.

De voorrondes zullen plaatsvinden tussen dinsdag 12 januari en vrijdag 5 februari waarbij alle dinsdagen en vrijdagen na schooltijd beschikbaar zijn om teams te laten spelen bij All American Bowling in Noordwijkerhout. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen zich met een team van 3 spelers op de eigen school inschrijven.

De kosten voor deelname zijn 5 euro per speler. De scholen kunnen teams nog tot en met 15 november aanmelden bij de NBF en de sportcoach jeugd.

Als voorbereiding op het NKS geeft de bowlingvereniging vanaf donderdag 12 november van 15.30 tot 16.30 uur 4 weken lang een extra training. Deze trainingen zullen gegeven worden door een gediplomeerde trainer van de bowlingvereniging bij Alle American bowling.

Inschrijven voor deze extra training kan alleen via de website www.noordwijkerhoutinbeweging.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus schrijf je snel in!

Voor eventuele vragen over het NK schoolbowlen kunt u contact opnemen met George van Kints (Bowlingvereniging Noordwijkerhout): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of met  Micha Luttik (Noordwijkerhout In Beweging): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR