28
okt
'15

VVSB stunt in de KNVB-beker tegen de profs van FC Emmen. (update samenvatting SBS6)

In de derde ronde van de KNVB beker heeft VVSB, FC Emmen uitgeschakeld. In een waar bekerspektakel klopte de amateurs de profs met 3-1. In de eerste helft zorgde Bas Ruigrok voor de voorsprong. In de tweede helft werd deze uitgebreid door Frans van Niel. Jurjan Mannes...

zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar in de slotfase zorgde Tommy Bekooij voor de bevrijdende 3-1 voor VVSB.

VVSB moest het doen zonder aanvoerder Vladimir Jozic. In vergelijking met de wedstrijd tegen FC Lienden speelde de van een blessure teruggekeerde Bas Ruigrok in zijn plaats.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten. VVSB probeerde FC Emmen vroeg onder druk te zetten en hierdoor het tempo in de wedstrijd te bepalen. Na de openingsfase van de wedstrijd werd VVSB gevaarlijker. Na 12 minuten zorgde Bas Ruigrok hierdoor voor de 1-0 voor VVSB. Van ruim buiten het strafschopgebied schoot de middenvelder hard en zuiver raak in de korte hoek van het doel.

FC Emmen leek van de leg en VVSB bleef de gevaarlijkste ploeg. Een kopbal van Stefan Kraaijvanger uit een corner van Frans van Niel werd van de lijn geschoten door een verdediger van FC Emmen. Emmen-trainer Marcel Keizer was duidelijk ontevreden over het spel van zijn ploeg en wisselde daardoor al na 35 minuten.

Aanvaller Marnix Kolder kwam in het veld voor verdediger Derre Kwee. Toch bleek VVSB gevaarlijk uit de omschakeling. De vreemde kopbal van Maikey Parami werd maar ternauwernood gekeerd door doelman Dennis Telgenkamp. In de slotminuut van de eerste helft was Frans van Niel dichtbij de 2-0, maar zijn afstandsschot spatte uiteen op de lat.

Het begin van de tweede helft was voor FC Emmen. Met Kolder naast spits Rick ten Voorde pompte de Drentenaren hoge ballen richting VVSB. De verdediging van VVSB gaf geen krimp en hield simpel stand. De vrije trap van Boy Deul werd gered door Ronald van der Meer. Aan de andere kant was het nu wel raak voor Frans van Niel. Met een fantastische volley bracht de middenvelder van VVSB zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Lang kon VVSB niet genieten van de ruimere voorsprong. Opnieuw was een afstandsschot raak, echter was het nu in het nadeel van de ‘thuisploeg’. Jurjan Mannes zorgde voor de aansluitingstreffer. Één minuut later was het weer Frans van Niel die het houtwerk raakte. Na een goede combinatie met Tomas Tavilla schoot Van Niel op de paal.

FC Emmen drong wel aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Enkel bij standaardsituaties werd het dringen voor het doel van VVSB. Door het aandringen van FC Emmen, kreeg VVSB ruimte. Maikey Parami had een prima solo aan de rechterkant, de aanvaller kwam naar binnen en zijn inzet stuitte op doelman Telgenkamp. Met Sten Admiraal en Tommy Bekooij voor de moegestreden Frans van Niel en Giovialli Serbony gokte Wilfred van Leeuwen op de counter.

Tommy Bekooij kreeg de bal aangespeeld rond de middenlijn van het veld. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en kon langs de lijn richting het doel van FC Emmen. Met een bekeken balletje passeerde hij Telgenkamp en kon er langs een feestje losbarsten bij VVSB.

FC Emmen werd niet meer gevaarlijk, waardoor het feest losbarstte op het veld en de tribune. Donderdag 29 oktober zal VVSB in de koker meegaan voor een plek in de achtste finale. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op dinsdag 15, woensdag 16 of donderdag 17 december.

VVSB- FC Emmen 3-1: 12’ Ruigrok 1-0, 58’ Van Niel 2-0, 62’ Mannes 2-1, 87’ Bekooij 3-1.
VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Ruigrok, De Rijk, Van Niel (79’ Admiraal), Parami, Serbony (79’ Bekooij), Tavilla (90’ Hogenboom).

Tekst: Stefan van den Burg

Klik op de foto voor de samenvatting van SBS 6 (1.31 min)