Datum: 23-01-2022 - 11:11
20
okt
'15

Fietsverlichtingsactie 2015 'Ik wil je zien'.

De jaarlijkse fietsverlichtingsactie komt er weer aan. Fietsers kunnen dan hun verlichting gratis laten controleren en repareren. Nu het weer vroeger en langer donker wordt, is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben. Daarom organiseren gemeenten...

Fietsersbond, politie en Veilig Verkeer Nederland in Holland Rijnland, samen met de rijwielhandelaren, op en rond zaterdag 31 oktober de jaarlijkse fietsverlichtingsactie.

Op 31 oktober zelf kunnen fietsers terecht bij een groot aantal rijwielhandelaren o.a in Noordwijkerhout. Als reparatie nodig is, hoeft men alleen het materiaal te betalen en geen arbeidsloon. In de week daarna krijgt men bij de deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale reparatie van de verlichting.

De deelnemende rijwielhandelaren in Noordwijkerhout zijn: Jan van Dam Fietsspecialist Havenstraat 22, Looijestijn Tweewielers, Havenstraat 50, Henk Zwaan Tweewielers, Dorpsstraat 73 - 75. Bij deze rijwielhandelaren kunt u met korting terecht voor uw fietsverlichting op 31 oktober en de week daarna. 

De regionale fietsverlichtingsacties sluiten aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond onder het motto `Ik wil je zien' en de campagne van de ROV's onder het motto `Ik val op'.

Behalve voor de veiligheid is werkende verlichting ook goed voor je portemonnee: de boete voor fietsen in het donker zonder verlichting bedraagt namelijk € 55,-.  Meer informatie www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn