Datum: 12-05-2021 - 19:53
19
okt
'15

Jeugdgolf in nieuw en aantrekkelijk jasje op Golfbaan Tespelduyn.

Op Golfbaan Tespelduyn wordt erg veel aandacht besteed aan de jeugd en die aandacht werpt zijn vruchten af. De jeugd in de gehele regio kan deelnemen aan leuke programma’s in een nieuw jasje. De jeugd oefent en speelt in teamverband, zoals dat bij de populaire teamsporten...

ook gebeurt. In het jeugdprogramma van Tespelduyn leert de jeugd in 3 stappen snel en betaalbaar golfen. Golf is voor iedereen bereikbaar geworden en het is allang geen ‘kaksport’ meer.

Basisscholieren maken gratis kennis met golf
Sinds enkele jaren krijgen de basisschoolkinderen in Noordwijkerhout en De Zilk onder begeleiding van golfprofessionals Tjeerd Staal en Arjan Stokman onderschools een gratis kennismakingsles golfen. Inmiddels hebben liefst 600 basisschoolleerlingen op deze wijze kennis gemaakt met de golfsport.

Ook dit schooljaar wordt deze succesvolle aanpak voortgezet. “Het is mooi om te zien hoe snel de jeugd het onder de knie heeft en hoe enthousiast de kinderen zijn, het is aanstekelijk en het geeft je bijzonder veel energie” vertelt golfprofessional Tjeerd Staal.

5 golflessen voor € 10,-.

Of je nu wel of niet aan de eerste kennismaking hebt mee gedaan maakt niet uit. De jeugd kan meedoen aan het programma van 5 golflessen voor totaal € 10 dat start op woensdagmiddag 28 oktober. Het programma bestaat uit 4 golflessen in teamverband waarbij de verschillende onderdelen van het golfen aan bod komen zoals afslaan en putten en zelfs op de oefenholes wordt gespeeld. Het programma wordt afgesloten met een afsluitende wedstrijd, uiteraard wordt deze wedstrijd ook weer in teams gespeeld. De inschrijvingen voor deze 5x golfen verlopen via de website Noordwijkerhoutinbeweging.nl.

PGA Junior League Golf
Nadat deze 5 lessen zijn gevolgd, kun je al op 13 december deelnemen aan het prachtige Junior League Golf. Onlangs is Tespelduyn hiermee als eerste in Nederland gestart. PGA Junior League Golf zijn golfwedstrijden in teamverband op de echte 9-holes golfbaan voor jeugd t/m 13 jaar.

“Jeugdgolf in teams, shirts met rugnummers, prijsjes voor iedereen, familie moedigt aan, elkaar helpen, goede en minder goede slagen, high fives en enthousiaste ouders, dus heel veel plezier en dat is geweldig om te zien!” vertelt Peter Duivenvoorde. 

“Het programma met de 5 lessen eindigt op woensdag 25 november en tijdens deze lessen bereiden wij de jeugd voor op de wedstrijden van PGA Junior League Golf. Wij zouden het geweldig vinden als alle deelnemers zo enthousiast zijn dat ze zich gelijk inschrijven voor de PGA Junior League Golf wedstrijd van zondag 13 december”, aldus Tjeerd Staal.

“Uiteraard kan jeugd met meer dan 5 gevolgde lessen of met een actieve handicap uitstekend meedoen, want ook de meer geoefende jeugd beleeft veel plezier aan deze nieuwe vorm van golfen!”

Duivenvoorde vult aan “Tijdens de PGA Junior League Golf wedstrijden zie je dat golf een geweldige teamsport kan zijn. Omdat er in teams gespeeld wordt maakt het niet uit als je eens een slechte slag hebt. Als je als team een goede score neerzet, dan ervaar je dat samen als een vreugdemoment. Je ziet ook dat vanaf de eerste hole de ervaren jeugdspelers minder ervaren teammaatjes helpen”.

 

Kinderen die ook mee willen doen kunnen inschrijven via www.tespelduyn.nl. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden Joost Verwer via telefoonnummer 0252-241333 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's PR