Datum: 28-05-2023 - 05:59
16
okt
'15

Oud-leerlinge en schrijfster 'Christine Ferdinand' leest voor uit debuutboek op de Regenboog en Victorschool. (foto's +filmpje)

Van 7 tot en met 18 oktober wordt de Kinderboekenweek gehouden met als thema 'Raar maar Waar'. In dit kader was oud-leerlinge van De Regenboogschool, schrijfster Christine Ferdinand, uitgenodigd om uit haar eigen debuutboek voor te lezen aan leerlingen van groep 5 en 6...

In de ochtend deed zij dit voor twee groepen van de Regenboogschool en in de middag was ze aanwezig op de Victorschool om daar uit haar debuutwerk voor te lezen.

Christine Ferdinand (pseudoniem van Savitri Ritoe) zat op De Regenboog tussen 1976 en 1984. Al op de basisschool hield ze van schrijven; vooral van spannende en fantasierijke verhalen. December 2014 is haar eerste boek digitaal verschenen: “Thomas en Julia, De valse vleerbij”.

De kinderen vonden het erg leuk om een heuse schrijfster op bezoek te krijgen. Ze luisterden ademloos naar haar. Ze vertelde wat erbij komt kijken om een boek te maken. Alle kinderen kregen een cadeautje in de vorm van een boekenlegger.

Natuurlijk vertelde ze niet hoe het boek afloopt, op het spannendste gedeelte stopte ze en nodigde de kinderen uit om het verhaal zelf uit te lezen. Dat kon tot nu toe alleen digitaal, maar vanaf nu is het boek ook in papieren versie uitgekomen. Het boek kost € 17,95 en is te verkrijgen bij boekhandel Wagenaar & van Halem in de Havenstraat.

Hieronder staan een drietal recensies op het debuutboek.
www.nicetips4kids.nl/thomas-julia-de-valse-vleerbij-recensie/
Dit boek is zo mooi, spannend en avontuurlijk dat je dit boek niet snel aan de kant zal leggen.

www.hebban.nl/recensies/lmcmr-over-thomas-en-julia-de-valse-vleerbij
Prachtig avontuurlijk verhaal. De schrijfster neemt de tijd om de personages stuk voor stuk neer te zetten en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt nauwkeurig te duiden. Het boek leest als een trein en is niet altijd even voorspelbaar. Het blijft spannend tot het einde.

www.wijtestenhet.nl/thomas-julia-de-valse-vleerbij-recensie/
De grote wit met zwart gestreepte tijger maakt het plaatje erg spannend, waardoor we niets willen dan beginnen met lezen! Het verhaal van Thomas & Julia De Valse Vleerbij blijkt gelukkig net zo spannend te zijn als de prent op de cover ons doet beloven.

Foto's BON en klik hier voor het filmpje van het voorlezen (2 minuten).