Datum: 12-07-2020 - 12:24
16
okt
'15

Veel belangstelling voor informatieavond VluchtelingenWerk.

Donderdagavond 16 oktober organiseerde de gemeente in samenwerking met Stichting VluchtelingenWerk en de kerken een informatieavond in de hal van het gemeentehuis. Er waren de afgelopen tijd na het vele nieuws over de vluchtelingenproblematiek, bij de gemeente...

en bij VluchtelingenWerk vele vragen binnengekomen van mensen die iets wilden doen voor vluchtelingen en statushouders. Rond de 50 belangstellenden kwamen op de informatieavond in het gemeentehuis af en werden verwelkomd door wethouder Gotink en dominee van der Weide die beide aangaven verheugd te zijn met zoveel belangstelling.

De dominee vroeg onlangs met zijn column
en ingezonden brief in de media aan Noordwijkerhout, om meer initiatief te tonen voor de opvang van vluchtelingen in ons dorp. Hij gaf toen ook de suggestie dat oud-Munnekeweij als opvanglocatie daar wellicht een oplossing voor zou kunnen zijn.

Ondertussen is afgelopen woensdag bekend geworden dat oud-Munnekeweij daadwerkelijk beschikbaar komt voor de opvang van statushouders.

Na de inleidende woorden van de wethouder en de dominee kreeg mevrouw Lakeman van de Stichting VluchtelingenWerk, de gelegenheid om uit te leggen waar de stichting voor staat en wat het vrijwilligerswerk allemaal inhoud.

Daarna was er voor de aanwezigen gelegenheid tot het stellen van vragen aan mevrouw Lakeman, wethouder Gotink en een vrijwilligster die al wat langer vrijwilligerswerk bij de opvang van statushouders.

Vluchtelingenwerk is al 25 jaar actief in Noordwijkerhout en is gehuisvest in het gezondheidscentrum op de Via Antiqua. De organisatie bestaat op dit moment uit één coördinator, een assistent-werkbegeleider en 8 vrijwilligers. En zijn er diverse particuliere initiatieven zoals een taalgroep in ons dorp.

Met de versnelde komst van meer statushouders is men op zoek naar verschillende mensen die zich voor langere tijd willen inzetten als vrijwilliger en een bijdrage willen leveren aan de integratie van vluchtelingen en statushouders in Noordwijkerhout.

Meer informatie over het vrijwilligerswerk voor VluchtelingenWerk vindt u op de website van Vluchtelingenwerk Zuid-Holland Noord > www.vwzhn.nl. U kunt zich rechtstreeks opgeven via het emailadres van mevrouw Lakeman > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's BON