Datum: 16-02-2020 - 19:26
15
okt
'15

Leerlingen Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (Deel 3: Bezoek Agricultural Highschool)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout  gaat op 9 oktober een delegatie van twaalf leerlingen en docenten naar Hirado Japan. Deze uitwisseling bevorderd de vriendschapsband tussen de inwoners van de gemeente Hirado en de gemeente Noordwijkerhout...

Bij de stedenband is het één van de doelstellingen om de bevolking er bij te betrekken, de stedenband een rol te laten spelen voor de bevolking. Deze doelstelling wordt bereikt worden door het organiseren van uitwisselingsbezoeken waarbij het kennis nemen van de maatschappelijke en culturele werkelijkheid van de beide gemeenten centraal staat.

Dit is nu de vierde uitwisseling tussen de scholen. De leerlingen verblijven in gastgezinnen. De leerlingen volgen een uitgebreid programma op de 3 scholen. Dit programma wordt gekenmerkt door samenwerking, educatie en de culturele uitwisseling.

In Japan wordt ook een nationale presentatie gegeven. De leerlingen hebben dit vormgegeven in een presentatie van Hollandse gebruiken, spelletjes en activiteiten. Op een ludieke wijze worden de verschillende “Hollandse” gebruiken toegelicht.

Klik hier voor nieuwsitem: De voorbereiding.

Klik hier voor nieuwsitem: Deel 1 het vertrek en aankomst.

Klik hier voor nieuwsitem: Deel 2 - dag 2/3/4.

Leeuwenhorst in Hirado. Deel 3 - Bezoek Agricultural Highschool

Woensdag zijn de leerlingen op bezoek in de Agricultural Highschool. Daar leerden zij over verschillende soorten rijst en zagen zij hoe de rijst werd geoogst met een geavanceerde machine. De mandarijnen waren nog een beetje zuur, maar zo van de boom eten is toch wel erg leuk.

Vervolgens stond er een les biotechnologie op het programma. Doel van de les was om een voedingsbodem te maken voor een speciale leliesoort. Deze lelie komt alleen op het eiland Hirado voor en is een bedreigde plantensoort. Op deze school wordt de lelie kunstmatig opgekweekt.

Woensdagmiddag stond het insectenpark op het programma. Op zeer enthousiaste wijze liet de gids insecten zien en voelen, waar je normaal gesproken met een boogje om heen loopt. Tot slot van de dag was er tijd voor de clubactiviteiten. Sporten wordt in Japan niet in clubverband gedaan, maar is onderdeel van het schoolprogramma.

Aan het eind van de schooldag gaat elke Japanse leerling naar zijn of haar sport. De leerlingen bezochten het traditionele Japanse boogschieten (Kiudo). Een prachtige sport met veel traditionele elementen en intense concentratie. Een poging van een van de Nederlandse leerlingen deed de pijl in de gordijnen belanden....

Foto's PR