Datum: 11-05-2021 - 05:49
15
okt
'15

Praten met lotgenoten in de Rouwgroep.

Wanneer iemand waarvan je veel gehouden hebt is overleden, komt er een periode van rouw. Dat roept veel vragen en gevoelens op. Hoe moet je verder, hoe ga je om met dit verlies? Voor elk mens is de manier waarop men rouwt en de periode van rouw anders....

Een ieder rouwt op z’n eigen manier. Er is niet één manier van rouwen of de tijd die daarvoor nodig is, beter of slechter. Ieder heeft z’n eigen verdriet en het is een zoektocht om daarmee om te leren gaan. In die periode van rouwen komen mensen vaak dezelfde thema’s tegen.

Voorbeelden: hoe ga ik om met mijn omgeving of werk. U kunt last hebben van schuldgevoelens: had ik het maar anders gedaan. Gevoelens van boosheid, angst, zelfverwijt. Wanneer je deze gevoelens kunt delen met anderen die soortgelijke ervaringen hebben, kan dat troostend of helpend zijn of herkenning geven,.

Daarom starten we een lotgenotengroep, waar u in ontmoeting en gesprek uw ervaringen kunt delen en je zo elkaar weer wat op weg kunt helpen. Welk geloof of wat voor achtergrond iemand heeft, is niet van belang. De te bespreken thema’s  kunnen in overleg vastgesteld worden.

Ervaring heeft geleerd dat het minimaal een half jaar na het verlies pas zinvol is om aan een dergelijke groep deel te nemen. Eerder kan het nog moeilijk zijn de realiteit van het gebeurde onder ogen te zien.

Na aanmelding volgt altijd een persoonlijk gesprek waarin we met elkaar kennis maken en waarin u verdere vragen kunt stellen. De groep zal bestaan uit 8-10 deelnemers en zal door Penny Mens begeleid worden met assistentie van Nel van Doorn.

Plaats van samenkomst: het Uitvaarthuys aan de Dorpsstraat 31 Noordwijkerhout. Startdatum: november, van 14.30 – 16.30 uur de middagen zullen in overleg gaan met de deelnemers. Het zal om de week zijn, in totaal 6 samenkomsten.

Aanmelden kan per telefoon of mail er zijn geen kosten aan verbonden tel 0252376942 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Els Görtemöller en Anneke Beunder van Het Uitvaarthuys Noordwijkerhout.