Datum: 25-09-2023 - 06:04
14
okt
'15

Toverwoord voor de Sint is bewegen op zaterdag 14 november.

Dat de zwarte Pieten  lenig zijn en veel bewegen, dat weten we wel. Ze klimmen altijd op de daken, kunnen heel hard rennen, kunnen heel goed koppeltje duiken of op een fiets met één wiel rijden. Dat is natuurlijk heel knap allemaal. Maar met de Sint is het anders gesteld...

hij kwam bij de dokter en wat bleek, hij was gewoon te dik. Niet een klein beetje dik, maar echt heel veel te dik en daardoor ook veel te zwaar. Dat moest hij echt gaan veranderen, zei de dokter. Zo kon hij niet naar Nederland, dat was te gevaarlijk. Dus Sint moest veranderen.

Niet meer snoepen van de pepernoten, geen taai taai of speculaas bij de koffie. Amandelletters en chocolade letters laten staan en vooral ook geen marsepein eten. Lekker veel worteltjes, appeltjes en mandarijntjes eten, zei de dokter. Dat was een groot probleem voor de Sint, want hij vindt echt alle snoepgoed lekker en om dat op die leeftijd af te leren is wel heel erg moeilijk.

De Sint kreeg het advies heel veel te gaan bewegen. Dit was echt een opgave, de eerste keren in de sportschool was de Sint al na een paar minuten doodop. En fietsen dat viel ook niet mee, Pieten fietsen zelfs op een fiets met één wiel, de Sint zat op een fiets met 3 wielen. Sinterklaas probeert het wel, maar heeft het er nog steeds heel moeilijk mee.

Daarom willen wij de kinderen van Noordwijkerhout oproepen met z`n allen naar het centrum te komen om de Sint te laten zien wat bewegen is. Want als hij genoeg beweegt, dan kan hij best wel af en tot een lekkere chocoladeletter en een paar pepernoten eten.

Kom jij ook op zaterdag 14 november om de Sint in te halen en je pieten-sport-diploma te halen in het centrum van Noordwijkerhout?

Hulppietjes

Zoals elk jaar mogen er weer een aantal kinderen bij de intocht mee als hulppietje. Wil jij dit ook? Dat kan, maar dan moet je een brief schrijven hoe jij denkt dat Sinterklaas het beste kan afvallen of maak een mooie tekening van Sinterklaas in de sportschool. Lever dit in bij de VVV in Noordwijkerhout.

Dit moet je doen voor 1 november. Schrijf duidelijk je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer er bij. Misschien word jij dit jaar dan wel gebeld door Sinterklaas om mee te lopen met hem tijdens de intocht!

 

NOV - De Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging.


Foto BON.