Datum: 09-08-2022 - 01:16
12
okt
'15

Reünie RK Jongensschool Sint Jozef 1957-1963 was in één woord 'GRANDIOOS'.

Afgelopen zaterdag was dan voor velen de grote dag. Zoals een paar weken geleden al in de lokale media werd aangekondigd, vond zaterdag in de Maasgaarde een reünie plaats voor oud-leerlingen die van 1957 tot 1963 op de Rooms Katholieke Jongensschool Sint Jozef...

aan de Dr. Nolenslaan hebben gezeten. Het was stralend weer (is 'Onze Lieve Heer' dan toch een Noordwijkerhouter, ik geloof het al ze leven), de locatie precies op maat, het programma, niets op aan te merken en de opkomst overweldigend.

Ik schroom nu niet om namen te noemen. De vrijdag ervoor hebben wij de locatie grofweg ingericht. Henk Hachmang heeft prachtige borden gemaakt om foto's op te plakken. Gedrieën met Kees van Alphen en schrijver dezes, hebben we ook vijf stuks verrijdbare borden uit het gemeentehuis naar locatie gebracht.

Piet van de Burg had werkelijk schitterende badges gemaakt met onze namen er op, tevens voor eventuele partners. Zelfs het vignet van onze school stond er op. Zaterdagmorgen hebben we de boel verder ingericht. Joost Koster heeft van alle aangeleverde foto's, unieke composities  gemaakt, een monnikenwerk. Complimenten Joost.

Mart van Eeden heeft van een veertig liter melkbus een soort van geldpot gemaakt want voor niets gaat de zon op, niet waar? Wie zeker niet onvermeld mag blijven, is Hans Aartman hij heeft velen klasgenoten opgespoord om over Gerard Heemskerk maar te zwijgen. Het was al een feest om met elkaar de boel verder in te richten. Puur gezellig.

Rond de klok van twaalf waren we klaar en zou voor wat ons betreft het spektakel  kunnen beginnen. Het programma, zag er als volgt uit: 14.00 uur inloop, we willen vooral veel tijd  besteden aan ontmoeten en oude verhalen ophalen. 16.00 uur Opening. 16.30 uur Presentatie. 17.30 uur Groepsfoto. 18.00 uur Buffet koud en warm. 22.00 uur Sluiting (we zouden wel zien hoe laat het werd!!!)

De professionele fotograaf Marcel Verheggen was ook aanwezig om de digitale foto's te maaken. Na de reünie zullen we naar wens foto's digitaal op stick nasturen. Tot zover even het programma.

We hadden twee zalen tot onze beschikking. Een voor de presentatie en een om gezellig te zitten en het een en ander te gebruiken. Al voor twee uur druppelden de eerste maten in het kwaad de locatie binnen en al gelijk was het weerzien allerhartelijkst. Werkelijk sommige, heb ik meer dan jaar 52 jaar geleden voor het laatst gezien.

Wat was het toch allemaal hartverwarmend, een mens zou er bewogen van worden. Heel veel zijn er in Noordwijkerhout gebleven en daardoor nog steeds oude bekenden. Gelukkig hebben we ook nog een aantal voormalige leerkrachten op kunnen sporen en dat gaf het spektakel natuurlijk een extra dimensie.

De leerkrachten wil ik hier toch even extra vermelden. Dat waren mevrouw Goldenberg van Schie van de kleuterschool, Ton van de Voort, Ge van der Steen en Jan van der Linden. Super leuk!

In de presentatiezaal was er een soort podium gerealiseerd waarop Gerard z'n presentatie deed op z'n eigen ludieke wijze met zo nu en dan flink de lachers op z'n hand en iedereen kwam, zij het beknopt voor het voetlicht.

Voorts was schrijver dezes weer aan de beurt. Ik had nog wat vermeldenswaardige herinneringen op geschreven over leesboekjes, vaderlandse geschiedenis, spelletjes op het schoolplein en natuurlijk het onvergetelijke duin.

Daarna was het tijd voor de groepsfoto. Dat had nogal wat voeten in aarde want, zie maar eens zo'n 80 personen allemaal herkenbaar op de foto te krijgen. We gingen met z'n allen naar buiten. Maar je moet toch wat niveau verschil hebben. Totdat er iemand op het lumineuze idee kwam om van bovenaf te fotograferen.

Op aanwijzingen van de fotograaf, is dat ook allemaal gelukt. Toen was het tijd voor het buffet en dat mocht er zijn hoor. Alles is tot in de puntjes verzorgd door 'Home Made' en het was voortreffelijk. Een ieder liet het zich goed smaken. Er was genoeg. De rest van de avond was ook super gezellig en vele malen werden de oude foto's geraadpleegd.

Van lieverlee gingen de meesten huiswaarts. Er werden vele handen geschud en de welgemeende complimenten, waren niet van de lucht. Kreten als 'Joh, wat was het fantastisch, geweldig, onvergetelijk, onbeschrijfelijk, super, met geen pen te beschrijven en ik had dit nooit willen missen" werden alom gehoord.

Ook de partners die sommige oud klasgenoten hadden meegebracht, vonden het geweldig. Om 23.00 uur was het afgelopen en ben ook ik naar huis gegaan. Een dankwoord is hier wel op zijn plaats voor de vrijwilligsters van de Maasgaarde. Hartelijk dank voor jullie inzet om voor ons deze wel heel bijzondere en heuglijke dag, tot een onvergetelijke te maken.

Speciale dank gaat uit naar onze onvolprezen Gerard die met z'n tomeloze onverzettelijkheid een echte voortrekker was. Gerard, ik weet zeker namens de hele club van acht, bedankt!

Als laatste dit nog. Ik vind dat ik de reünie te kort doe als ik zou schrijven, 'zeer geslaagd', want bij 'Jupiter', het was GRANDIOOS, met allemaal kopletters.

Foto's PR